Pulykamell Wellington módra recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 8 szelet pulykamell
- 8 vékony szelet füstölt tarja
- 8 szelet cheddar sajt
- 1 kis üveg szeletelt gomba
- só és őrölt bors vagy helyette grill fűszerkeverék
- 3-4 ek olívaolaj
- 2 tekercs leveles tészta (összesen 540 g)
- 1 felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A pulymall szeletek mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, vagy meghintjük a fűszerkeverékkel. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat és a hússzeletek mindkét oldalát 2-2 perc alatt elősütjük, majd tányérra tesszük és amíg visszahűl hagyjuk, hogy a képződött szaftot kiadja.
A gombát leszűrjük, a leve nem kell.
A leveles tésztákat kitekerjük és darabonként 4 részre vágjuk. Az így kapott 8 db tészta közepére sorban rátesszük a tölteléket. Kezdjük a gomba szeletekkel, majd 1-1 cheddar sajt következik, ezután 1-1 szelet füstölt tarja, végül a szaftjától lecsepegett és elősütött pulykamell.
A tészta széleit bekenjük a felvert tojással és behajtogatjuk, majd megfordítjuk és sütőpapírral bélelt lemezre sorakoztatjuk.
A Wellington csomagokat megkenjük felvert tojással, egy villával vagy kés hátuljával könnyedén csíkokkal is díszíthetjük és 190 fokra előmelegített sütőben nagyjából 35 perc alatt (légkeveréssel) szép pirosra sütjük.
Pár perc pihentetés után még meleget tálaljuk!
Jómagam frissen habosított, könnyű krumplipürével és némi savanyúsággal szervíroztam! :)
Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »