Pulykamell Wellington módra

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 8 szelet pulykamell
  • 8 vékony szelet füstölt tarja
  • 8 szelet cheddar sajt
  • 1 kis üveg szeletelt gomba
  • só és őrölt bors vagy helyette grill fűszerkeverék
  • 3-4 ek olívaolaj
  • 2 tekercs leveles tészta (összesen 540 g)
  • 1 felvert tojás

Elkészítése:

A pulymall szeletek mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, vagy meghintjük a fűszerkeverékkel. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat és a hússzeletek mindkét oldalát 2-2 perc alatt elősütjük, majd tányérra tesszük és amíg visszahűl hagyjuk, hogy a képződött szaftot kiadja.

A gombát leszűrjük, a leve nem kell.

A leveles tésztákat kitekerjük és darabonként 4 részre vágjuk. Az így kapott 8 db tészta közepére sorban rátesszük a tölteléket. Kezdjük a gomba szeletekkel, majd 1-1 cheddar sajt következik, ezután 1-1 szelet füstölt tarja, végül a szaftjától lecsepegett és elősütött pulykamell.

A tészta széleit bekenjük a felvert tojással és behajtogatjuk, majd megfordítjuk és sütőpapírral bélelt lemezre sorakoztatjuk.

A Wellington csomagokat megkenjük felvert tojással, egy villával vagy kés hátuljával könnyedén csíkokkal is díszíthetjük és 190 fokra előmelegített sütőben nagyjából 35 perc alatt (légkeveréssel) szép pirosra sütjük.

Pár perc pihentetés után még meleget tálaljuk!

Jómagam frissen habosított, könnyű krumplipürével és némi savanyúsággal szervíroztam! :)

Jó étvágyat kívánok!