Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pulykamell steak körte tócsnival, kecskesajt mártással recept

Pulykamell steak körte tócsnival, kecskesajt mártással
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók 4 személyre:
    Hús:

    • 600 g pulykamell filé
    • só, bors

    Tócsni:

    • 3 közepes méretű körte (kb 600 g)
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 evőkanál liszt
    • csipet só, csipet cukor

    Mártás:

    • 150 g natúr kecskesajt
    • 200 ml főzőtejszín

    Elkészítése:

    A körtéket alaposan megmossuk, megpucoljuk, magházát kiszedjük és egy nagylyukú reszelőn lereszeljük, nagyon pici sóval, cukorral összekeverjük és félretesszük amíg a húst elkészítjük.

    A pulykamell filét 1-1,5 cm vastagságú szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd egy felforrósított serpenyőben, kevés olajon megsütjük, oldalanként kb 4-5 perc alatt.

    Közben ha a körténk levet eresztett, picit kinyomkodjuk, hozzákeverjük a lisztet és a tojásokat.

    A körtés masszát serpenyőbe halmozzuk és kevés vajon aranybarnára sütjük mindkét oldalát.

    A húsból visszamaradt olajra tesszük a kecskesajtot, amit olvadásig melegítünk, majd felöntjük a tejszínnel és összeforraljuk, ízlés szerint sóval, borssal ízesítjük (én nem szoktam már fűszerezni, nekem a sajt is elég sós).

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá