Pulykamell steak körte tócsnival, kecskesajt mártással

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Pulykamell steak körte tócsnival, kecskesajt mártással

Hozzávalók 4 személyre:
Hús:

  • 600 g pulykamell filé
  • só, bors

Tócsni:

  • 3 közepes méretű körte (kb 600 g)
  • 2 tojás
  • 4 evőkanál liszt
  • csipet só, csipet cukor

Mártás:

  • 150 g natúr kecskesajt
  • 200 ml főzőtejszín

Elkészítése:

A körtéket alaposan megmossuk, megpucoljuk, magházát kiszedjük és egy nagylyukú reszelőn lereszeljük, nagyon pici sóval, cukorral összekeverjük és félretesszük amíg a húst elkészítjük.

A pulykamell filét 1-1,5 cm vastagságú szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd egy felforrósított serpenyőben, kevés olajon megsütjük, oldalanként kb 4-5 perc alatt.

Közben ha a körténk levet eresztett, picit kinyomkodjuk, hozzákeverjük a lisztet és a tojásokat.

A körtés masszát serpenyőbe halmozzuk és kevés vajon aranybarnára sütjük mindkét oldalát.

A húsból visszamaradt olajra tesszük a kecskesajtot, amit olvadásig melegítünk, majd felöntjük a tejszínnel és összeforraljuk, ízlés szerint sóval, borssal ízesítjük (én nem szoktam már fűszerezni, nekem a sajt is elég sós).