Pulykahúsos-baconos rakott kel recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 fej kelkáposzta (80-90 dkg)
- 30 dkg pulykamell
- 2-3 szelet bacon
- 1 kis pohár (1 dl) barna rizs vagy jázmin rizs
- 2 dl tejföl
- 1 kisebb darab póréhagyma
- néhány szelet paprika
- 8-10 koktél paradicsom
- só, őrölt kömény, majoránna, őrölt bors
- diónyi vaj
- 1 ek étolaj
Elkészítése:
A káposztát felszeljük és sós, majoránnás, őrölt köményes vízben 5-6 percig főzzük.
A rizst előfőzzük. Nekem most maradék jázmin rizsem volt,de általában barna rizst szoktam használni.
A húst megmossuk, majd felkockázzuk és hagyjuk lecsepegni.
Közben bekapcsoljuk a sütőt.
A póréhagymát karikákra vágjuk, a paprikát felszeleteljük, majd az olajon megdinszteljük és rátesszük a húst, fűszerezzük sóval, borssal, beletesszük a koktél paradicsomokat és 2-3 percig pároljuk.
Egy jénai vagy kerámia tálat kivajazunk, majd aljára tesszük a káposzta felét, ráterítjük a rizst, a hús darabkákat, a paradicsomot elrendezzük rajta, majd a káposzta másik felével beborítjuk.
A tetejére tesszük a tejfölt és az apró kockákra vágott bacont és 180 fokos sütőbe tesszük és készre sütjük (sütési idő kb 20 perc).
Tálaláskor tejföllel kínáljuk.
Jó étvágyat!
Tipp:
A maradékok felhasználására is kiváló a rakott kel, sült hússal, maradék rizzsel is elkészíthető. Rizs helyett használhatunk előre megfőzött árpagyöngyöt.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »