Rántott pulykamell majonézes krumplisalátával recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg pulykamell
- 100 gramm sajtkrém
- 3 ek mustár
A bundához:
- 50 gramm tömlőssajt
- 1,5 dl tej
- 3 ek liszt
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 30 gramm reszelt sajt
- csipet bors és só
- 1 kk fokhagyma granulátum
- 0,5 kg zsemlemorzsa
- 2 marék napraforgó mag
- 0,6 liter olaj a sütéshez
Majonézes krumplisaláta:
- 8 közepes sárga burgonya
- 5 főtt
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 közepes lilahagyma
- 2 teáskanál só
- 0,5 teáskanál bors
- 2 teáskanál fokhagyma granulátum
- 7 ek majonéz
- 3 ek mustár
- 60 dkg tejföl
Elkészítése:
Először a pulykát szeletekre vágjuk, majd kiklopfoljuk vékonyra. A hússzeleteket mustárban jól meg forgatjuk és egy órán pihentetjük a hűtőben.
Ezalatt a krumplikat és a tojásokat külön-külön megfőzzük. Közben a lilahagymát vékonyra szeleteljük és egy nagy tálba helyezzük.
Miután a krumpli puhára és a tojás keményre főtt hagyjuk kihűlni, majd összevágjuk és beletesszük a hagyma mellé. Ezután hozzáadjuk a többi alapanyagot, jó alaposan összekeverjük és letakarva hűtőbe tesszük.
A húsokat kivesszük. A bunda hozzvalóit csomómentesre kikeverjük (a zsemlemorzsa, napraforgó és olaj kivételével), majd egyenként belemártjuk a szeleteket, végül zsemlemorzsás napraforgós keverékben megforgatjuk.
Felforrósított olajban aranybarnára sütjük a húsokat.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »