Rántott pulykamell majonézes krumplisalátával recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 kg pulykamell
- 100 gramm sajtkrém
- 3 ek mustár
A bundához:
- 50 gramm tömlőssajt
- 1,5 dl tej
- 3 ek liszt
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 30 gramm reszelt sajt
- csipet bors és só
- 1 kk fokhagyma granulátum
- 0,5 kg zsemlemorzsa
- 2 marék napraforgó mag
- 0,6 liter olaj a sütéshez
Majonézes krumplisaláta:
- 8 közepes sárga burgonya
- 5 főtt FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 közepes lilahagyma
- 2 teáskanál só
- 0,5 teáskanál bors
- 2 teáskanál fokhagyma granulátum
- 7 ek majonéz
- 3 ek mustár
- 60 dkg tejföl
Elkészítése:
Először a pulykát szeletekre vágjuk, majd kiklopfoljuk vékonyra. A hússzeleteket mustárban jól meg forgatjuk és egy órán pihentetjük a hűtőben.
Ezalatt a krumplikat és a tojásokat külön-külön megfőzzük. Közben a lilahagymát vékonyra szeleteljük és egy nagy tálba helyezzük.
Miután a krumpli puhára és a tojás keményre főtt hagyjuk kihűlni, majd összevágjuk és beletesszük a hagyma mellé. Ezután hozzáadjuk a többi alapanyagot, jó alaposan összekeverjük és letakarva hűtőbe tesszük.
A húsokat kivesszük. A bunda hozzvalóit csomómentesre kikeverjük (a zsemlemorzsa, napraforgó és olaj kivételével), majd egyenként belemártjuk a szeleteket, végül zsemlemorzsás napraforgós keverékben megforgatjuk.
Felforrósított olajban aranybarnára sütjük a húsokat.