Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pulyka Wellington módra recept

Pulyka Wellington módra
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 2 kisebb pulykamell
    • 1 csomag leveles tészta
    • 25 dkg gomba
    • 1 marék dió
    • 2 szál újhagyma vagy sonkahagyma
    • 25 dkg füstölt száraz sonka (szeletelve)
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • ízlés szerint só
    • ízlés szerint bors
    • ízlés szerint kakukkfű
    • 1 ek dijoni mustár

    Elkészítése:

    A húsokat megmossuk, szárazra töröljük. Sóval-borssal fűszerezzük. Egy serpenyőben kevés olívaolajon mindegyik oldalát átsütjük és félretesszük.

    A diót aprítóba tesszük, majd száraz serpenyőben pirítani kezdjük. A gombát és a hagymát szintén aprítjuk és a dióhoz keverjük.

    Kiterítünk egy folpack darabot, amire 3 rétegben elhelyezzük a sonkát.

    A sonkára kerül a gombás-diós keverék is, majd a hús, amit előtte jól átkenünk a mustárral. A folpack segítségével feltekerjük és 10 percre a fagyasztóba tesszük.

    Kinyújtjuk a tésztát, ezt szintén folpackra tesszük. A fagyasztóból kivesszük a húst, leszedjük óvatosan a folpackot. Rátesszük a tésztára, majd a folpack segítségével beburkoljuk a húst.

    A maradék tésztából kiszúró segítségével készíthetünk díszeket a tésztára. Tojássárgájával megkenjük és 200 fokon kb 30-40 percig sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá