Pulyka Wellington módra recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 2 kisebb pulykamell
- 1 csomag leveles tészta
- 25 dkg gomba
- 1 marék dió
- 2 szál újhagyma vagy sonkahagyma
- 25 dkg füstölt száraz sonka (szeletelve)
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- ízlés szerint kakukkfű
- 1 ek dijoni mustár
Elkészítése:
A húsokat megmossuk, szárazra töröljük. Sóval-borssal fűszerezzük. Egy serpenyőben kevés olívaolajon mindegyik oldalát átsütjük és félretesszük.
A diót aprítóba tesszük, majd száraz serpenyőben pirítani kezdjük. A gombát és a hagymát szintén aprítjuk és a dióhoz keverjük.
Kiterítünk egy folpack darabot, amire 3 rétegben elhelyezzük a sonkát.
A sonkára kerül a gombás-diós keverék is, majd a hús, amit előtte jól átkenünk a mustárral. A folpack segítségével feltekerjük és 10 percre a fagyasztóba tesszük.
Kinyújtjuk a tésztát, ezt szintén folpackra tesszük. A fagyasztóból kivesszük a húst, leszedjük óvatosan a folpackot. Rátesszük a tésztára, majd a folpack segítségével beburkoljuk a húst.
A maradék tésztából kiszúró segítségével készíthetünk díszeket a tésztára. Tojássárgájával megkenjük és 200 fokon kb 30-40 percig sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »









