Pulyka Wellington módra

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 2 kisebb pulykamell
  • 1 csomag leveles tészta
  • 25 dkg gomba
  • 1 marék dió
  • 2 szál újhagyma vagy sonkahagyma
  • 25 dkg füstölt száraz sonka (szeletelve)
  • 1 tojás
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors
  • ízlés szerint kakukkfű
  • 1 ek dijoni mustár

Elkészítése:

A húsokat megmossuk, szárazra töröljük. Sóval-borssal fűszerezzük. Egy serpenyőben kevés olívaolajon mindegyik oldalát átsütjük és félretesszük.

A diót aprítóba tesszük, majd száraz serpenyőben pirítani kezdjük. A gombát és a hagymát szintén aprítjuk és a dióhoz keverjük.

Kiterítünk egy folpack darabot, amire 3 rétegben elhelyezzük a sonkát.

A sonkára kerül a gombás-diós keverék is, majd a hús, amit előtte jól átkenünk a mustárral. A folpack segítségével feltekerjük és 10 percre a fagyasztóba tesszük.

Kinyújtjuk a tésztát, ezt szintén folpackra tesszük. A fagyasztóból kivesszük a húst, leszedjük óvatosan a folpackot. Rátesszük a tésztára, majd a folpack segítségével beburkoljuk a húst.

A maradék tésztából kiszúró segítségével készíthetünk díszeket a tésztára. Tojássárgájával megkenjük és 200 fokon kb 30-40 percig sütjük.