Pulyka tallér recept
Hozzávalók:
- 40 dkg pulykamell
- 30 dkg pulykacomb
- 1/2 kiskanál fokhagymapor
- 1/2 evőkanál szárnyas fűszerkeverék
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Töltelékhez:
- 20 dkg tejszínes krémsajt
- 10 dkg reszelt füstölt sajt
- 10 dkg reszelt sajt
- 10 dkg pulykakolbász (apróra vágva)
- 20 dkg pulykamell sonka (szeletelve)
Panírozáshoz:
- 15 dkg liszt
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg zsemlemorzsa
Elkészítése:
A kétféle pulykahúst daráljuk le, majd keverjük össze a fűszerekkel. Tegyük hűtőbe 2 órára, hogy az ízek összeérjenek.
A töltelék hozzávalóit keverjük össze (a pulykamell sonkát kivéve).
A gyúródeszkára rakjunk egy nagyobb darab sütőpapírt, majd rakjuk rá húst. A hús tetejére rakjunk egy nagyobb darab sütőpapírt, majd a két papír között nyújtsuk ki a húst 1 cm vastagra. A húsból egy nagyobb pogácsaszaggatóval vágjunk ki köröket.
A kivágott pulyka tallérra rakjunk egy szelet pulykamell sonkát. A sonka tetejére rakjunk egy adag tölteléket. A tölteléket fedjük be egy szelet hússal, majd jól nyomkodjuk össze a széleit.
Vegyük a húspogácsát a két tenyerünk közé és óvatosan nyomkodjuk le a húst.
A húspogácsát hagyományos módon panírozzuk lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába, majd bő, forró olajban süssük meg a pulykatallérokat.
Ízlés szerint tálaljuk bármilyen körettel.