Pulyka nuggets mustár szósszal recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 300 g pulykamell filé
- 4 evőkanál víz
- 4 evőkanál olaj
- 2 evőkanál reszelt parmezán
- ízlés szerint só
- csipet őrölt bors (esetleg chili paprika, ha nem gyereknek készül)
Panírozáshoz:
- durva szemű zsemlemorzsa
- 1 kiskanál szárított petrezselyem
Sütéshez:
- olaj
Szósz:
- 6 evőkanál majonéz
- 2 kávéskanál mustár
- 2 evőkanál méz
- csipet só
- bors
Elkészítése:
A húst megmossuk, szárazra töröljük, majd felvágjuk kisebb kockákra.
A húst késes aprítóba tesszük, hozzáadjuk a parmezánt, a vizet, az olajat és ízesítjük sóval és borssal. Krémesre zúzzuk az egészet.
Vizes kézzel diónyi darabokat veszünk ki a húsmasszából, majd kissé szabálytalan, nuggets formákra igazítjuk és megforgatjuk a petrezselymes zsemlemorzsában.
Bő, forró olajban szép pirosra kisütjük.
Forrón tálaljuk a kikevert mustárszósszal. Friss salátával és vagy sült burgonyával tálaljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.