Pulyka nuggets mustár szósszal recept

Hozzávalók:
- 300 g pulykamell filé
- 4 evőkanál víz
- 4 evőkanál olaj
- 2 evőkanál reszelt parmezán
- ízlés szerint só
- csipet őrölt bors (esetleg chili paprika, ha nem gyereknek készül)
Panírozáshoz:
- durva szemű zsemlemorzsa
- 1 kiskanál szárított petrezselyem
Sütéshez:
- olaj
Szósz:
- 6 evőkanál majonéz
- 2 kávéskanál mustár
- 2 evőkanál méz
- csipet só
- bors
Elkészítése:
A húst megmossuk, szárazra töröljük, majd felvágjuk kisebb kockákra.
A húst késes aprítóba tesszük, hozzáadjuk a parmezánt, a vizet, az olajat és ízesítjük sóval és borssal. Krémesre zúzzuk az egészet.
Vizes kézzel diónyi darabokat veszünk ki a húsmasszából, majd kissé szabálytalan, nuggets formákra igazítjuk és megforgatjuk a petrezselymes zsemlemorzsában.
Bő, forró olajban szép pirosra kisütjük.
Forrón tálaljuk a kikevert mustárszósszal. Friss salátával és vagy sült burgonyával tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.06.27 péntek
Pénteken jól esik valami könnyedebb, de mégis tartalmas fogás – pont ilyene
Tovább olvasom »