Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pulyka nuggets mustár szósszal recept

Pulyka nuggets mustár szósszal
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 300 g pulykamell filé
    • 4 evőkanál víz
    • 4 evőkanál olaj
    • 2 evőkanál reszelt parmezán
    • ízlés szerint só
    • csipet őrölt bors (esetleg chili paprika, ha nem gyereknek készül)

    Panírozáshoz:

    • durva szemű zsemlemorzsa
    • 1 kiskanál szárított petrezselyem

    Sütéshez:

    • olaj

    Szósz:

    • 6 evőkanál majonéz
    • 2 kávéskanál mustár
    • 2 evőkanál méz
    • csipet só
    • bors

    Elkészítése:

    A húst megmossuk, szárazra töröljük, majd felvágjuk kisebb kockákra.

    A húst késes aprítóba tesszük, hozzáadjuk a parmezánt, a vizet, az olajat és ízesítjük sóval és borssal. Krémesre zúzzuk az egészet.

    Vizes kézzel diónyi darabokat veszünk ki a húsmasszából, majd kissé szabálytalan, nuggets formákra igazítjuk és megforgatjuk a petrezselymes zsemlemorzsában.

    Bő, forró olajban szép pirosra kisütjük.

    Forrón tálaljuk a kikevert mustárszósszal. Friss salátával és vagy sült burgonyával tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá