Pulyka nuggets mustár szósszal recept

Hozzávalók:
- 300 g pulykamell filé
- 4 evőkanál víz
- 4 evőkanál olaj
- 2 evőkanál reszelt parmezán
- ízlés szerint só
- csipet őrölt bors (esetleg chili paprika, ha nem gyereknek készül)
Panírozáshoz:
- durva szemű zsemlemorzsa
- 1 kiskanál szárított petrezselyem
Sütéshez:
- olaj
Szósz:
- 6 evőkanál majonéz
- 2 kávéskanál mustár
- 2 evőkanál méz
- csipet só
- bors
Elkészítése:
A húst megmossuk, szárazra töröljük, majd felvágjuk kisebb kockákra.
A húst késes aprítóba tesszük, hozzáadjuk a parmezánt, a vizet, az olajat és ízesítjük sóval és borssal. Krémesre zúzzuk az egészet.
Vizes kézzel diónyi darabokat veszünk ki a húsmasszából, majd kissé szabálytalan, nuggets formákra igazítjuk és megforgatjuk a petrezselymes zsemlemorzsában.
Bő, forró olajban szép pirosra kisütjük.
Forrón tálaljuk a kikevert mustárszósszal. Friss salátával és vagy sült burgonyával tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »