Pulyka nuggets mustár szósszal

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Pulyka nuggets mustár szósszal

Hozzávalók:

  • 300 g pulykamell filé
  • 4 evőkanál víz
  • 4 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál reszelt parmezán
  • ízlés szerint só
  • csipet őrölt bors (esetleg chili paprika, ha nem gyereknek készül)

Panírozáshoz:

  • durva szemű zsemlemorzsa
  • 1 kiskanál szárított petrezselyem

Sütéshez:

  • olaj

Szósz:

  • 6 evőkanál majonéz
  • 2 kávéskanál mustár
  • 2 evőkanál méz
  • csipet só
  • bors

Elkészítése:

A húst megmossuk, szárazra töröljük, majd felvágjuk kisebb kockákra.

A húst késes aprítóba tesszük, hozzáadjuk a parmezánt, a vizet, az olajat és ízesítjük sóval és borssal. Krémesre zúzzuk az egészet.

Vizes kézzel diónyi darabokat veszünk ki a húsmasszából, majd kissé szabálytalan, nuggets formákra igazítjuk és megforgatjuk a petrezselymes zsemlemorzsában.

Bő, forró olajban szép pirosra kisütjük.

Forrón tálaljuk a kikevert mustárszósszal. Friss salátával és vagy sült burgonyával tálaljuk.