Polpetti arabbiata recept

Hozzávalók:
- 250 g pulykamellfilé vagy 350 g darált borjú vagy sertéshús
- 2 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 3-4 evőkanál olívaolaj
- 1 csokor friss bazsalikom
- 1 bögre koktélparadicsom
- 3 evőkanál sűrített paradicsom
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- ízlés szerint só, őrölt bors, szárított bazsalikom
- kevés barnacukor
Továbbá:
- 1 csomag spagetti
- 100 g reszelt parmezán
Elkészítése:
A húsokat leöblítjük, szárazra töröljük, majd ledaráljuk. Hozzáadjuk az egyik aprított hagymát, egy marék vágott friss bazsalikomot, a tojást és fűszerezzük a húst sóval, borssal és szárított bazsalikommal. Jól összekeverjük.
Közben egy nagyobb lábosban elkezdjük kifőzni a spagettit, sós vízben. Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat és a húsból diónyi gombócokat formálunk.
A forró olajban pirosra sütjük a húsgombócokat. Mikor kisültek, kivesszük egy tálba.
A visszamaradó olajban lepirítjuk a másik aprított hagymát, a reszelt fokhagymát, majd hozzádobjuk a negyedelt koktélparadicsomokat, a maradék vágott bazsalikom leveleket, a sűrű paradicsomkrémet és a tészta főzővizéből egy csészényit, majd kevergetve felfőzzük.
Ízesítjük a ragut, sóval, borssal, egy csipet cukorral és egy kevés, 2-3 kanál reszelt parmezánnal.
Ha elkészült, ebbe forgatjuk bele a kisült húsgolyókat.
Tálaláskor a spagettire halmozzuk a ragut, megszórjuk bőven parmezánnal és bazsalikommal díszítve, forrón tálaljuk az ételt.
Nézd meg videón is:
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.06. péntek – Kánikula biztos receptek
Péntekre könnyed, nyári menüt keresel? A kánikulában jól esik valami frissí
Tovább olvasom »
Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »