Polpetti arabbiata recept
Hozzávalók:
- 250 g pulykamellfilé vagy 350 g darált borjú vagy sertéshús
- 2 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 3-4 evőkanál olívaolaj
- 1 csokor friss bazsalikom
- 1 bögre koktélparadicsom
- 3 evőkanál sűrített paradicsom
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - ízlés szerint só, őrölt bors, szárított bazsalikom
- kevés barnacukor
Továbbá:
- 1 csomag spagetti
- 100 g reszelt parmezán
Elkészítése:
A húsokat leöblítjük, szárazra töröljük, majd ledaráljuk. Hozzáadjuk az egyik aprított hagymát, egy marék vágott friss bazsalikomot, a tojást és fűszerezzük a húst sóval, borssal és szárított bazsalikommal. Jól összekeverjük.
Közben egy nagyobb lábosban elkezdjük kifőzni a spagettit, sós vízben. Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat és a húsból diónyi gombócokat formálunk.
A forró olajban pirosra sütjük a húsgombócokat. Mikor kisültek, kivesszük egy tálba.
A visszamaradó olajban lepirítjuk a másik aprított hagymát, a reszelt fokhagymát, majd hozzádobjuk a negyedelt koktélparadicsomokat, a maradék vágott bazsalikom leveleket, a sűrű paradicsomkrémet és a tészta főzővizéből egy csészényit, majd kevergetve felfőzzük.
Ízesítjük a ragut, sóval, borssal, egy csipet cukorral és egy kevés, 2-3 kanál reszelt parmezánnal.
Ha elkészült, ebbe forgatjuk bele a kisült húsgolyókat.
Tálaláskor a spagettire halmozzuk a ragut, megszórjuk bőven parmezánnal és bazsalikommal díszítve, forrón tálaljuk az ételt.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »









