Polpetti arabbiata recept

Hozzávalók:
- 250 g pulykamellfilé vagy 350 g darált borjú vagy sertéshús
- 2 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 3-4 evőkanál olívaolaj
- 1 csokor friss bazsalikom
- 1 bögre koktélparadicsom
- 3 evőkanál sűrített paradicsom
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- ízlés szerint só, őrölt bors, szárított bazsalikom
- kevés barnacukor
Továbbá:
- 1 csomag spagetti
- 100 g reszelt parmezán
Elkészítése:
A húsokat leöblítjük, szárazra töröljük, majd ledaráljuk. Hozzáadjuk az egyik aprított hagymát, egy marék vágott friss bazsalikomot, a tojást és fűszerezzük a húst sóval, borssal és szárított bazsalikommal. Jól összekeverjük.
Közben egy nagyobb lábosban elkezdjük kifőzni a spagettit, sós vízben. Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat és a húsból diónyi gombócokat formálunk.
A forró olajban pirosra sütjük a húsgombócokat. Mikor kisültek, kivesszük egy tálba.
A visszamaradó olajban lepirítjuk a másik aprított hagymát, a reszelt fokhagymát, majd hozzádobjuk a negyedelt koktélparadicsomokat, a maradék vágott bazsalikom leveleket, a sűrű paradicsomkrémet és a tészta főzővizéből egy csészényit, majd kevergetve felfőzzük.
Ízesítjük a ragut, sóval, borssal, egy csipet cukorral és egy kevés, 2-3 kanál reszelt parmezánnal.
Ha elkészült, ebbe forgatjuk bele a kisült húsgolyókat.
Tálaláskor a spagettire halmozzuk a ragut, megszórjuk bőven parmezánnal és bazsalikommal díszítve, forrón tálaljuk az ételt.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édesburgonya vásárlás és felhasználás – így hozd ki belőle a legtöbbet a konyhában(x)
Az édesburgonya – vagy ahogy sokan nevezik, batáta – egyre gyakrabban kerül
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »