Pirított pulykamell csíkok lecsóval és bulgurral recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 30 pulykamell
- só, bors
- 1 bögre bulgur
- 2 bögre forró víz
- 6 evőkanál olívaolaj
- 1 kárpia paprika
- 2 TV paprika
- 1 nagyobb fej vöröshagyma
- 4 paradicsom
Elkészítése:
A húst csíkokra vágjuk 2 evőkanál olajon megpirítjuk és közben sózzuk, borsozzuk, majd félretesszük.
A kockára vágott hagymát megdinszteljük a megmaradt olajon, majd rádobjuk a vékony csíkokra vágott paprikát és tovább pároljuk. Közben ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Ha kezd puhulni a paprika, akkor rárakjuk a cikkekre vágott paradicsomot és együtt megpároljuk, de ne főzzük péppé roppanósra hagyjuk.
Amíg készül a lecsó, addig a bulgurt sózzuk, borsozzuk és forrásban lévő, 2 bögre vízzel felöntjük, lefedjük és állni hagyjuk, hogy jól magába szívja a vizet és megpuhuljon. Közben néhányszor átkeverjük.
Ha elkészültünk mindennel, együtt tálaljuk.
Tipp:
Én instant burgult használtam, mert az előfőzött gyorsabban elkészül. A lecsót soha nem főzőm teljesen puhára, mert így sokkal jobb a textútája.