Pirított pulykamell csíkok lecsóval és bulgurral recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 30 pulykamell
- só, bors
- 1 bögre bulgur
- 2 bögre forró víz
- 6 evőkanál olívaolaj
- 1 kárpia paprika
- 2 TV paprika
- 1 nagyobb fej vöröshagyma
- 4 paradicsom
Elkészítése:
A húst csíkokra vágjuk 2 evőkanál olajon megpirítjuk és közben sózzuk, borsozzuk, majd félretesszük.
A kockára vágott hagymát megdinszteljük a megmaradt olajon, majd rádobjuk a vékony csíkokra vágott paprikát és tovább pároljuk. Közben ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Ha kezd puhulni a paprika, akkor rárakjuk a cikkekre vágott paradicsomot és együtt megpároljuk, de ne főzzük péppé roppanósra hagyjuk.
Amíg készül a lecsó, addig a bulgurt sózzuk, borsozzuk és forrásban lévő, 2 bögre vízzel felöntjük, lefedjük és állni hagyjuk, hogy jól magába szívja a vizet és megpuhuljon. Közben néhányszor átkeverjük.
Ha elkészültünk mindennel, együtt tálaljuk.
Tipp:
Én instant burgult használtam, mert az előfőzött gyorsabban elkészül. A lecsót soha nem főzőm teljesen puhára, mert így sokkal jobb a textútája.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »