Pirított pulykamell csíkok lecsóval és bulgurral recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 30 pulykamell
- só, bors
- 1 bögre bulgur
- 2 bögre forró víz
- 6 evőkanál olívaolaj
- 1 kárpia paprika
- 2 TV paprika
- 1 nagyobb fej vöröshagyma
- 4 paradicsom
Elkészítése:
A húst csíkokra vágjuk 2 evőkanál olajon megpirítjuk és közben sózzuk, borsozzuk, majd félretesszük.
A kockára vágott hagymát megdinszteljük a megmaradt olajon, majd rádobjuk a vékony csíkokra vágott paprikát és tovább pároljuk. Közben ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Ha kezd puhulni a paprika, akkor rárakjuk a cikkekre vágott paradicsomot és együtt megpároljuk, de ne főzzük péppé roppanósra hagyjuk.
Amíg készül a lecsó, addig a bulgurt sózzuk, borsozzuk és forrásban lévő, 2 bögre vízzel felöntjük, lefedjük és állni hagyjuk, hogy jól magába szívja a vizet és megpuhuljon. Közben néhányszor átkeverjük.
Ha elkészültünk mindennel, együtt tálaljuk.
Tipp:
Én instant burgult használtam, mert az előfőzött gyorsabban elkészül. A lecsót soha nem főzőm teljesen puhára, mert így sokkal jobb a textútája.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »