Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pirított pulykamell csíkok lecsóval és bulgurral recept

Pirított pulykamell csíkok  lecsóval és bulgurral
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 30 pulykamell
    • só, bors
    • 1 bögre bulgur
    • 2 bögre forró víz
    • 6 evőkanál olívaolaj
    • 1 kárpia paprika
    • 2 TV paprika
    • 1 nagyobb fej vöröshagyma
    • 4 paradicsom

    Elkészítése:

    A húst csíkokra vágjuk 2 evőkanál olajon megpirítjuk és közben sózzuk, borsozzuk, majd félretesszük.

    A kockára vágott hagymát megdinszteljük a megmaradt olajon, majd rádobjuk a vékony csíkokra vágott paprikát és tovább pároljuk. Közben ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Ha kezd puhulni a paprika, akkor rárakjuk a cikkekre vágott paradicsomot és együtt megpároljuk, de ne főzzük péppé roppanósra hagyjuk.

    Amíg készül a lecsó, addig a bulgurt sózzuk, borsozzuk és forrásban lévő, 2 bögre vízzel felöntjük, lefedjük és állni hagyjuk, hogy jól magába szívja a vizet és megpuhuljon. Közben néhányszor átkeverjük.

    Ha elkészültünk mindennel, együtt tálaljuk.

    Tipp:

    Én instant burgult használtam, mert az előfőzött gyorsabban elkészül. A lecsót soha nem főzőm teljesen puhára, mert így sokkal jobb a textútája.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá