Pirított pulykamell csíkok lecsóval és bulgurral

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 30 pulykamell
  • só, bors
  • 1 bögre bulgur
  • 2 bögre forró víz
  • 6 evőkanál olívaolaj
  • 1 kárpia paprika
  • 2 TV paprika
  • 1 nagyobb fej vöröshagyma
  • 4 paradicsom

Elkészítése:

A húst csíkokra vágjuk 2 evőkanál olajon megpirítjuk és közben sózzuk, borsozzuk, majd félretesszük.

A kockára vágott hagymát megdinszteljük a megmaradt olajon, majd rádobjuk a vékony csíkokra vágott paprikát és tovább pároljuk. Közben ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Ha kezd puhulni a paprika, akkor rárakjuk a cikkekre vágott paradicsomot és együtt megpároljuk, de ne főzzük péppé roppanósra hagyjuk.

Amíg készül a lecsó, addig a bulgurt sózzuk, borsozzuk és forrásban lévő, 2 bögre vízzel felöntjük, lefedjük és állni hagyjuk, hogy jól magába szívja a vizet és megpuhuljon. Közben néhányszor átkeverjük.

Ha elkészültünk mindennel, együtt tálaljuk.

Tipp:

Én instant burgult használtam, mert az előfőzött gyorsabban elkészül. A lecsót soha nem főzőm teljesen puhára, mert így sokkal jobb a textútája.