Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sült pulykamell brokkolival és sajttal recept

Sült pulykamell brokkolival és sajttal
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 2 nagy szelet pulykamell filé
  • 7-8 darab brokkoli rózsa
  • fűszerek: só, csipetnyi bors, szerecsendió, fűszerpaprika
  • 2 ek zabpehelyliszt
  • 2 dl tej
  • 5 dkg vaj
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 8-10 dkg reszelt sajt
  • 2 szelet paradicsom
  • csipetnyi szódabikarbóna

Elkészítése:

A lábasba beleöntünk egy bögre vizet csipet sót, csipetnyi szódabikarbonát adunk hozzá és felforraljuk. Amikor felforr a víz belerakjuk a brokkoli rózsákat és roppanósra főzzük (3-4 perc), leszűrjük, majd hagyjuk lecsöpögni.

A pulykamell filét klopfolóval kicsit megütögetjük, majd sózzuk és borsozzuk.

A liszt felét összekeverjük a paprikával és beleforgatjuk a hússzeleteket.

Egy teflon serpenyőben olajat hevítünk és a pulykamellet elősütjük oldalanként kb 3-3 percig.

Egy kerámia tepsit a vajjal körbekenünk és ebbe átszedjük a húst. Erre tesszük a roppanósra főtt brokkolit.

A tepsiben amiben a húst elősütöttük elkészítjük a mártást. A vajat mérsékelt lángon felolvasztjuk, csomómentesre keverjük benne a lisztet, majd a tejet fokozatosan hozzáadjuk és sűrűre főzzük. Közben fűszerezzük sóval, szerecsendióval, beletesszük a reszelt sajt 2/3-át.

Ezt a masszát kanállal rászedjük a brokkolira, a tetejére rátesszük a paradicsom szeletet,ráhintjük a megmaradt reszelt sajtot és forró sütőbe toljuk, addig sütjük ameddig szép színt kap és a sajt ráolvad (nálam 180 fokon kb 20 percig sült).

Petrezselyemzölddel díszítve tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok!:-)

Tipp:

Kínálhatjuk krumplival, rizzsel, bulgurral, de önmagában salátával is finom.

Hozzáadom a receptfüzethez

Őket is nézd meg!

Szólj hozzá