Hozzávalók:
Elkészítése:
A lábasba beleöntünk egy bögre vizet csipet sót, csipetnyi szódabikarbonát adunk hozzá és felforraljuk. Amikor felforr a víz belerakjuk a brokkoli rózsákat és roppanósra főzzük (3-4 perc), leszűrjük, majd hagyjuk lecsöpögni.
A pulykamell filét klopfolóval kicsit megütögetjük, majd sózzuk és borsozzuk.
A liszt felét összekeverjük a paprikával és beleforgatjuk a hússzeleteket.
Egy teflon serpenyőben olajat hevítünk és a pulykamellet elősütjük oldalanként kb 3-3 percig.
Egy kerámia tepsit a vajjal körbekenünk és ebbe átszedjük a húst. Erre tesszük a roppanósra főtt brokkolit.
A tepsiben amiben a húst elősütöttük elkészítjük a mártást. A vajat mérsékelt lángon felolvasztjuk, csomómentesre keverjük benne a lisztet, majd a tejet fokozatosan hozzáadjuk és sűrűre főzzük. Közben fűszerezzük sóval, szerecsendióval, beletesszük a reszelt sajt 2/3-át.
Ezt a masszát kanállal rászedjük a brokkolira, a tetejére rátesszük a paradicsom szeletet,ráhintjük a megmaradt reszelt sajtot és forró sütőbe toljuk, addig sütjük ameddig szép színt kap és a sajt ráolvad (nálam 180 fokon kb 20 percig sült).
Petrezselyemzölddel díszítve tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!:-)
Kínálhatjuk krumplival, rizzsel, bulgurral, de önmagában salátával is finom.