Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pirított csirkemáj sertéshússal recept

Pirított csirkemáj sertéshússal
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg friss csirkemáj
    • 20-30 dkg sertéshús (lánchús)
    • 15 dkg bacon
    • 3 ek olaj vagy vaj
    • só, őrölt bors
    • 1 ek kapribogyó
    • 1 kápia paprika
    • 1 fej vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1 dl húsleves alaplé

    Elkészítése:

    A májat megtisztítjuk, megmossuk és lecsepegtetjük, majd daraboljuk apróbbra.

    A vöröshagymát és fokhagymát aprítsuk fel.

    A felhevített zsiradékon kezdjük el párolni a hagymákat, majd a paprikát is adjuk hozzá, amit szintén felkockáztunk.

    Ezután a bacon kerül bele felcsíkozva és szépen zsírjára sütjük az egészet. A karaj oldalsó, leeső része az úgynevezett lánchús, nem nagy darab, de szépen felcsíkozzuk és a hagymás raguhoz keverjük, majd fehéredésig sütjük.

    Felöntjük 1 dl alaplével és lefedve puhára főzzük a húst.

    A kapribogyót kissé kimossuk a sós léből és a raguba tesszük. Borsozzuk, majd a májat is hozzáadjuk. Lefedjük és addig főzzük, amíg a máj elkészül. Ez kb 10 perc.

    Petrezselymes rizzsel tálaljuk.

    Tipp:

    Ez egy különlegesen finom főétel. Én a karaj oldalhúsából vágtam le azt a csíkot, amit nem lehet rántani. Ez az úgy nevezett lánchús, de ebben az ételben nagyon megállja a helyét.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá