Pirított csirkemáj sertéshússal recept

Hozzávalók:
- 50 dkg friss csirkemáj
- 20-30 dkg sertéshús (lánchús)
- 15 dkg bacon
- 3 ek olaj vagy vaj
- só, őrölt bors
- 1 ek kapribogyó
- 1 kápia paprika
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 dl húsleves alaplé
Elkészítése:
A májat megtisztítjuk, megmossuk és lecsepegtetjük, majd daraboljuk apróbbra.
A vöröshagymát és fokhagymát aprítsuk fel.
A felhevített zsiradékon kezdjük el párolni a hagymákat, majd a paprikát is adjuk hozzá, amit szintén felkockáztunk.
Ezután a bacon kerül bele felcsíkozva és szépen zsírjára sütjük az egészet. A karaj oldalsó, leeső része az úgynevezett lánchús, nem nagy darab, de szépen felcsíkozzuk és a hagymás raguhoz keverjük, majd fehéredésig sütjük.
Felöntjük 1 dl alaplével és lefedve puhára főzzük a húst.
A kapribogyót kissé kimossuk a sós léből és a raguba tesszük. Borsozzuk, majd a májat is hozzáadjuk. Lefedjük és addig főzzük, amíg a máj elkészül. Ez kb 10 perc.
Petrezselymes rizzsel tálaljuk.
Tipp:
Ez egy különlegesen finom főétel. Én a karaj oldalhúsából vágtam le azt a csíkot, amit nem lehet rántani. Ez az úgy nevezett lánchús, de ebben az ételben nagyon megállja a helyét.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »