Pirított csirkemáj sertéshússal

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Pirított csirkemáj sertéshússal

Hozzávalók:

  • 50 dkg friss csirkemáj
  • 20-30 dkg sertéshús (lánchús)
  • 15 dkg bacon
  • 3 ek olaj vagy vaj
  • só, őrölt bors
  • 1 ek kapribogyó
  • 1 kápia paprika
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 dl húsleves alaplé

Elkészítése:

A májat megtisztítjuk, megmossuk és lecsepegtetjük, majd daraboljuk apróbbra.

A vöröshagymát és fokhagymát aprítsuk fel.

A felhevített zsiradékon kezdjük el párolni a hagymákat, majd a paprikát is adjuk hozzá, amit szintén felkockáztunk.

Ezután a bacon kerül bele felcsíkozva és szépen zsírjára sütjük az egészet. A karaj oldalsó, leeső része az úgynevezett lánchús, nem nagy darab, de szépen felcsíkozzuk és a hagymás raguhoz keverjük, majd fehéredésig sütjük.

Felöntjük 1 dl alaplével és lefedve puhára főzzük a húst.

A kapribogyót kissé kimossuk a sós léből és a raguba tesszük. Borsozzuk, majd a májat is hozzáadjuk. Lefedjük és addig főzzük, amíg a máj elkészül. Ez kb 10 perc.

Petrezselymes rizzsel tálaljuk.

Tipp:

Ez egy különlegesen finom főétel. Én a karaj oldalhúsából vágtam le azt a csíkot, amit nem lehet rántani. Ez az úgy nevezett lánchús, de ebben az ételben nagyon megállja a helyét.