Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pikáns rántott csirkeszárny recept

Pikáns rántott csirkeszárny
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1,5 kg csirkeszárny
    • 15 dkg liszt
    • 1 evőkanál füstös fűszersó
    • 4 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 evőkanál fokhagymakrém
    • 25 dkg panko morzsa
    • étolaj a sütéshez

    Elkészítése:

    A lisztben keverjük el a fűszerkeveréket, majd a fűszeres lisztben forgassuk meg a csirkeszárny darabokat.

    A tojást enyhén verjük fel, majd keverjük bele a fokhagymakrémet.

    Forgassuk bele a szárnydarabokat. Ügyelve arra, hogy mindenhol bevonja a tojás a húst.

    Vegyük ki a tojásból a húst, majd forgassuk bele a morzsába a szárny darabokat.

    Bő, forró olajban süssük ki a csirkeszárnyakat.

    Tipp:

    Tipp. Nem sóztam a húst, mert az én fűszerkeverékem elég sós volt. Panko morzsa helyett használhatunk sima hagyományos zsemlemorzsát is. A panko morzsától sütés után ropogósabb lesz a bundája a csirkeszárnynak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá