Pikáns rántott csirkeszárny recept
Hozzávalók:
- 1,5 kg csirkeszárny
- 15 dkg liszt
- 1 evőkanál füstös fűszersó
- 4 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 evőkanál fokhagymakrém
- 25 dkg panko morzsa
- étolaj a sütéshez
Elkészítése:
A lisztben keverjük el a fűszerkeveréket, majd a fűszeres lisztben forgassuk meg a csirkeszárny darabokat.
A tojást enyhén verjük fel, majd keverjük bele a fokhagymakrémet.
Forgassuk bele a szárnydarabokat. Ügyelve arra, hogy mindenhol bevonja a tojás a húst.
Vegyük ki a tojásból a húst, majd forgassuk bele a morzsába a szárny darabokat.
Bő, forró olajban süssük ki a csirkeszárnyakat.
Tipp:
Tipp. Nem sóztam a húst, mert az én fűszerkeverékem elég sós volt. Panko morzsa helyett használhatunk sima hagyományos zsemlemorzsát is. A panko morzsától sütés után ropogósabb lesz a bundája a csirkeszárnynak.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









