Pikáns rántott csirkeszárny

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1,5 kg csirkeszárny
  • 15 dkg liszt
  • 1 evőkanál füstös fűszersó
  • 4 db tojás
  • 1 evőkanál fokhagymakrém
  • 25 dkg panko morzsa
  • étolaj a sütéshez

Elkészítése:

A lisztben keverjük el a fűszerkeveréket, majd a fűszeres lisztben forgassuk meg a csirkeszárny darabokat.

A tojást enyhén verjük fel, majd keverjük bele a fokhagymakrémet.

Forgassuk bele a szárnydarabokat. Ügyelve arra, hogy mindenhol bevonja a tojás a húst.

Vegyük ki a tojásból a húst, majd forgassuk bele a morzsába a szárny darabokat.

Bő, forró olajban süssük ki a csirkeszárnyakat.

Tipp:

Tipp. Nem sóztam a húst, mert az én fűszerkeverékem elég sós volt. Panko morzsa helyett használhatunk sima hagyományos zsemlemorzsát is. A panko morzsától sütés után ropogósabb lesz a bundája a csirkeszárnynak.