Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pikáns bácskai rizseshús recept

Pikáns bácskai rizseshús
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2 db pörköltszaftkocka
    • 1 ek piros paprika
    • 1 tv paprika
    • 30 dkg pulykamell
    • 1 bögre rizs
    • 1 paradicsom
    • 1 fej vöröshagyma
    • 2 ek olívaolaj
    • ízlés szerint só
    • 2 csípős tyúkhúsleveskocka

    Elkészítése:

    A hagymát megtisztítjuk, majd kockára aprítjuk, a zöldpaprikát és a paradicsomot is kockára vágjuk. A pulykamellet egyforma kockára vágjuk. A riszt több léből kimossuk.

    Az olajon megdinszteljük a hagymát, majd rádobjuk a paprikát és a paradicsomot, együtt tovább dinszteljük.

    Egy lecsós alapot készítünk, majd erre rátesszük a kockára vágott pulykamellet és tovább pároljuk, amíg a hús kifehéredik.

    Lehúzzuk a tűzről és belekeverjük a pirospaprikát, oldjuk a színét, hozzáadjuk a csípős tyúkleveskockát és pörköltkockát és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, majd lassú tűzön főzzük.

    Amikor háromnegyed fövésben van a hús, beletesszük a megmosott rizst és egy bögre vizet és készre főzzük, de nem teljesen puhára, hanem harapósra kell főzni. Majd lefedve állni hagyjuk, hogy a rizs megdagadjon és pörgős legyen.

    Tipp:

    A rizst lefedve állni hagyjuk, hogy a rizs megdagadjon és pörgős legyen.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá