Pikáns bácskai rizseshús recept
Hozzávalók:
- 2 db pörköltszaftkocka
- 1 ek piros paprika
- 1 tv paprika
- 30 dkg pulykamell
- 1 bögre rizs
- 1 paradicsom
- 1 fej vöröshagyma
- 2 ek olívaolaj
- ízlés szerint só
- 2 csípős tyúkhúsleveskocka
Elkészítése:
A hagymát megtisztítjuk, majd kockára aprítjuk, a zöldpaprikát és a paradicsomot is kockára vágjuk. A pulykamellet egyforma kockára vágjuk. A riszt több léből kimossuk.
Az olajon megdinszteljük a hagymát, majd rádobjuk a paprikát és a paradicsomot, együtt tovább dinszteljük.
Egy lecsós alapot készítünk, majd erre rátesszük a kockára vágott pulykamellet és tovább pároljuk, amíg a hús kifehéredik.
Lehúzzuk a tűzről és belekeverjük a pirospaprikát, oldjuk a színét, hozzáadjuk a csípős tyúkleveskockát és pörköltkockát és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, majd lassú tűzön főzzük.
Amikor háromnegyed fövésben van a hús, beletesszük a megmosott rizst és egy bögre vizet és készre főzzük, de nem teljesen puhára, hanem harapósra kell főzni. Majd lefedve állni hagyjuk, hogy a rizs megdagadjon és pörgős legyen.
Tipp:
A rizst lefedve állni hagyjuk, hogy a rizs megdagadjon és pörgős legyen.