Pikáns bácskai rizseshús

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 2 db pörköltszaftkocka
  • 1 ek piros paprika
  • 1 tv paprika
  • 30 dkg pulykamell
  • 1 bögre rizs
  • 1 paradicsom
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 ek olívaolaj
  • ízlés szerint só
  • 2 csípős tyúkhúsleveskocka

Elkészítése:

A hagymát megtisztítjuk, majd kockára aprítjuk, a zöldpaprikát és a paradicsomot is kockára vágjuk. A pulykamellet egyforma kockára vágjuk. A riszt több léből kimossuk.

Az olajon megdinszteljük a hagymát, majd rádobjuk a paprikát és a paradicsomot, együtt tovább dinszteljük.

Egy lecsós alapot készítünk, majd erre rátesszük a kockára vágott pulykamellet és tovább pároljuk, amíg a hús kifehéredik.

Lehúzzuk a tűzről és belekeverjük a pirospaprikát, oldjuk a színét, hozzáadjuk a csípős tyúkleveskockát és pörköltkockát és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, majd lassú tűzön főzzük.

Amikor háromnegyed fövésben van a hús, beletesszük a megmosott rizst és egy bögre vizet és készre főzzük, de nem teljesen puhára, hanem harapósra kell főzni. Majd lefedve állni hagyjuk, hogy a rizs megdagadjon és pörgős legyen.

Tipp:

A rizst lefedve állni hagyjuk, hogy a rizs megdagadjon és pörgős legyen.