Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Peagi pulykaragu recept

Peagi pulykaragu
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Pác:

    • 1 dl olaj
    • 1-2 ek citromlé
    • friss kakukkfű és rozmaring
    • 300 g apró kockára vágott pulyka felsőcomb

    Ragu:

    • 5 dkg vaj
    • 3 gerezd fokhagyma
    • só, bors
    • 1 dl száraz fehérbor

    Elkészítése:

    A pác hozzávalóit jól összekavarjuk, hozzáadjuk a húst és hűtőszekrényben 1-2 napig érleljük.

    A vajat felolvasztjuk rátesszük a húst és pirítjuk, amíg a hús kifehéredik. Sózzuk, borsozzuk és lefedve készre pároljuk. Vigyázzunk, hogy le ne égessük! Ha szükséges 1 dl száraz fehérborral főzzük tovább, amíg a hús megpuhul.

    Utoljára adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, amivel még 1-2 percig sütjük.

    A tűzről levéve fedő alatt érleljük az ízeket (pihentetjük kb 10 percig az ételt), majd főtt rizzsel és petrezselyemlevéllel, kockázott zöld és piros kaliforniai paprikával valamint felezett olívabogyóval díszítve tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá