Peagi pulykaragu recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Pác:
- 1 dl olaj
- 1-2 ek citromlé
- friss kakukkfű és rozmaring
- 300 g apró kockára vágott pulyka felsőcomb
Ragu:
- 5 dkg vaj
- 3 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 1 dl száraz fehérbor
Elkészítése:
A pác hozzávalóit jól összekavarjuk, hozzáadjuk a húst és hűtőszekrényben 1-2 napig érleljük.
A vajat felolvasztjuk rátesszük a húst és pirítjuk, amíg a hús kifehéredik. Sózzuk, borsozzuk és lefedve készre pároljuk. Vigyázzunk, hogy le ne égessük! Ha szükséges 1 dl száraz fehérborral főzzük tovább, amíg a hús megpuhul.
Utoljára adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, amivel még 1-2 percig sütjük.
A tűzről levéve fedő alatt érleljük az ízeket (pihentetjük kb 10 percig az ételt), majd főtt rizzsel és petrezselyemlevéllel, kockázott zöld és piros kaliforniai paprikával valamint felezett olívabogyóval díszítve tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelttészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »