Peagi pulykaragu recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Pác:
- 1 dl olaj
- 1-2 ek citromlé
- friss kakukkfű és rozmaring
- 300 g apró kockára vágott pulyka felsőcomb
Ragu:
- 5 dkg vaj
- 3 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 1 dl száraz fehérbor
Elkészítése:
A pác hozzávalóit jól összekavarjuk, hozzáadjuk a húst és hűtőszekrényben 1-2 napig érleljük.
A vajat felolvasztjuk rátesszük a húst és pirítjuk, amíg a hús kifehéredik. Sózzuk, borsozzuk és lefedve készre pároljuk. Vigyázzunk, hogy le ne égessük! Ha szükséges 1 dl száraz fehérborral főzzük tovább, amíg a hús megpuhul.
Utoljára adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, amivel még 1-2 percig sütjük.
A tűzről levéve fedő alatt érleljük az ízeket (pihentetjük kb 10 percig az ételt), majd főtt rizzsel és petrezselyemlevéllel, kockázott zöld és piros kaliforniai paprikával valamint felezett olívabogyóval díszítve tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »
Könnyed köretek az ünnepi menühöz – 12 majonézmentes saláta
A karácsonyi ételek mellé sokszor jól esik egy friss, könnyű saláta, amely
Tovább olvasom »
Karácsonyi ünnepi menü: 12 kipróbált töltött hús recept
A karácsonyi asztalon mindig jól mutat egy szaftos, gazdagon töltött húsfél
Tovább olvasom »









