Peagi pulykaragu

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Pác:

  • 1 dl olaj
  • 1-2 ek citromlé
  • friss kakukkfű és rozmaring
  • 300 g apró kockára vágott pulyka felsőcomb

Ragu:

  • 5 dkg vaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • 1 dl száraz fehérbor

Elkészítése:

A pác hozzávalóit jól összekavarjuk, hozzáadjuk a húst és hűtőszekrényben 1-2 napig érleljük.

A vajat felolvasztjuk rátesszük a húst és pirítjuk, amíg a hús kifehéredik. Sózzuk, borsozzuk és lefedve készre pároljuk. Vigyázzunk, hogy le ne égessük! Ha szükséges 1 dl száraz fehérborral főzzük tovább, amíg a hús megpuhul.

Utoljára adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, amivel még 1-2 percig sütjük.

A tűzről levéve fedő alatt érleljük az ízeket (pihentetjük kb 10 percig az ételt), majd főtt rizzsel és petrezselyemlevéllel, kockázott zöld és piros kaliforniai paprikával valamint felezett olívabogyóval díszítve tálaljuk.