Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Őzgerincben sült csirkemell recept

Őzgerincben sült csirkemell
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:

    • 500 g csirkemell filé
    • 1 kg kockázott burgonya
    • 400 g szeletelt bacon
    • 4 ek tejföl
    • 3 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 150 g reszelt sajt
    • sültcsirke fűszersó
    • fokhagyma fűszersó
    • olaj

    Elkészítése:

    A húst kockára vágjuk.

    Egy őzgerinc formát kibélelünk sütőpapírral és megkenjük olajjal. Sorban beleterítjük a bacont úgy, hogy a két oldalán lelógjon és a szeletek kicsit fedjék egymást.

    A tejfölbe bekeverjük a tojásokat, a sajt felét, a csirkefűszert és beleforgatjuk a húst.

    A formába kanalazzuk a tejfölös lével együtt, a tetejére rászórjuk a maradék sajtot és a lelógó baconnal betakarjuk, majd a sütőpapírt is ráhajtjuk.

    Előmelegített sütőben kb 70 percig sütjük. Utána pecsenyéstálra vagy tepsire fordítjuk, levesszük a formát, a sütőpapírt és visszatesszük a sütőbe pirulni.

    A kockázott burgonyát olajos tepsibe rakjuk és megszórjuk fűszersóval és készre pirítjuk.

    Közben elkészül a hús is és szeletelve, a sült burgonyával együtt kínáljuk.

    A sütőben én együtt sütöttem a húst és a burgonyát, pont elfért egymás mellett.

    Friss salátával kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá