Hozzávalók:
Elkészítése:
A húst kockára vágjuk.
Egy őzgerinc formát kibélelünk sütőpapírral és megkenjük olajjal. Sorban beleterítjük a bacont úgy, hogy a két oldalán lelógjon és a szeletek kicsit fedjék egymást.
A tejfölbe bekeverjük a tojásokat, a sajt felét, a csirkefűszert és beleforgatjuk a húst.
A formába kanalazzuk a tejfölös lével együtt, a tetejére rászórjuk a maradék sajtot és a lelógó baconnal betakarjuk, majd a sütőpapírt is ráhajtjuk.
Előmelegített sütőben kb 70 percig sütjük. Utána pecsenyéstálra vagy tepsire fordítjuk, levesszük a formát, a sütőpapírt és visszatesszük a sütőbe pirulni.
A kockázott burgonyát olajos tepsibe rakjuk és megszórjuk fűszersóval és készre pirítjuk.
Közben elkészül a hús is és szeletelve, a sült burgonyával együtt kínáljuk.
A sütőben én együtt sütöttem a húst és a burgonyát, pont elfért egymás mellett.
Friss salátával kínáljuk.