Őzgerincben sült csirkemell

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága
Őzgerincben sült csirkemell

Hozzávalók:

  • 500 g csirkemell filé
  • 1 kg kockázott burgonya
  • 400 g szeletelt bacon
  • 4 ek tejföl
  • 3 egész tojás
  • 150 g reszelt sajt
  • sültcsirke fűszersó
  • fokhagyma fűszersó
  • olaj

Elkészítése:

A húst kockára vágjuk.

Egy őzgerinc formát kibélelünk sütőpapírral és megkenjük olajjal. Sorban beleterítjük a bacont úgy, hogy a két oldalán lelógjon és a szeletek kicsit fedjék egymást.

A tejfölbe bekeverjük a tojásokat, a sajt felét, a csirkefűszert és beleforgatjuk a húst.

A formába kanalazzuk a tejfölös lével együtt, a tetejére rászórjuk a maradék sajtot és a lelógó baconnal betakarjuk, majd a sütőpapírt is ráhajtjuk.

Előmelegített sütőben kb 70 percig sütjük. Utána pecsenyéstálra vagy tepsire fordítjuk, levesszük a formát, a sütőpapírt és visszatesszük a sütőbe pirulni.

A kockázott burgonyát olajos tepsibe rakjuk és megszórjuk fűszersóval és készre pirítjuk.

Közben elkészül a hús is és szeletelve, a sült burgonyával együtt kínáljuk.

A sütőben én együtt sütöttem a húst és a burgonyát, pont elfért egymás mellett.

Friss salátával kínáljuk.