Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Őzgerincben sült, aszalt gyümölcsökkel töltött kacsamell recept

Őzgerincben sült, aszalt gyümölcsökkel töltött kacsamell
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1 egész kacsamell
    • 12 szelet bacon
    • 0,5 csomag aszalt szilva
    • 0,5 csomag aszalt sárgabarack
    • 0,5 csomag mazsola
    • 1 csomag natúr gesztenyepüré (250g)
    • 2 db zsömle
    • kevés tej
    • só, bors
    • kevés őrölt gyömbér (elhagyható, vagy helyettesíthető egy kis reszelt citromhéjjal, vagy citromos borssal)
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Elkészítése:

    A kacsamellet kétfelé vágjuk, majd felszeleteljük és kicsit megklopfoljuk (kb. 6-8 szelet legyen), sózzuk, borsozzuk.

    Egy őzgerinc formát kirakunk bacon szeletekkel, majd a kacsamellel beborítjuk.

    A zsömléket megáztatjuk a tejben, jól kicsavarjuk, ezután a gesztenyepürével és a tojásokkal összedolgozzuk.

    Hozzákeverjük az apróra vágott aszalt gyümölcsöket, majd a kacsamellre halmozzuk és kicsit lenyomkodjuk, majd befedjük a lelógó bacon szalonnával.

    Alufóliával lefedjük és előmelegített sütőben megsütjük.

    Amikor már megpirult, kivesszük, kiborítjuk a formából, megszúrjuk, hogy megpuhult-e és kb. fél óra pihenés után felszeleteljük.

    Francia salátával, hercegnő burgonyával vagy tetszőleges körettel tálaljuk.

    Tipp:

    Bacon szalonna helyett használhatunk házi füstölt szalonnát is úgy, hogy hosszában vékonyan felszeleteljük, majd kiklopfoljuk és ezzel béleljük ki az őzgerinc formát. Én ezzel készítettem.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá