Hozzávalók:
Elkészítése:
A kacsamellet kétfelé vágjuk, majd felszeleteljük és kicsit megklopfoljuk (kb. 6-8 szelet legyen), sózzuk, borsozzuk.
Egy őzgerinc formát kirakunk bacon szeletekkel, majd a kacsamellel beborítjuk.
A zsömléket megáztatjuk a tejben, jól kicsavarjuk, ezután a gesztenyepürével és a tojásokkal összedolgozzuk.
Hozzákeverjük az apróra vágott aszalt gyümölcsöket, majd a kacsamellre halmozzuk és kicsit lenyomkodjuk, majd befedjük a lelógó bacon szalonnával.
Alufóliával lefedjük és előmelegített sütőben megsütjük.
Amikor már megpirult, kivesszük, kiborítjuk a formából, megszúrjuk, hogy megpuhult-e és kb. fél óra pihenés után felszeleteljük.
Francia salátával, hercegnő burgonyával vagy tetszőleges körettel tálaljuk.
Bacon szalonna helyett használhatunk házi füstölt szalonnát is úgy, hogy hosszában vékonyan felszeleteljük, majd kiklopfoljuk és ezzel béleljük ki az őzgerinc formát. Én ezzel készítettem.