Őzgerincben sült, aszalt gyümölcsökkel töltött kacsamell

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 1 egész kacsamell
  • 12 szelet bacon
  • 0,5 csomag aszalt szilva
  • 0,5 csomag aszalt sárgabarack
  • 0,5 csomag mazsola
  • 1 csomag natúr gesztenyepüré (250g)
  • 2 db zsömle
  • kevés tej
  • só, bors
  • kevés őrölt gyömbér (elhagyható, vagy helyettesíthető egy kis reszelt citromhéjjal, vagy citromos borssal)
  • 2 db tojás

Elkészítése:

A kacsamellet kétfelé vágjuk, majd felszeleteljük és kicsit megklopfoljuk (kb. 6-8 szelet legyen), sózzuk, borsozzuk.

Egy őzgerinc formát kirakunk bacon szeletekkel, majd a kacsamellel beborítjuk.

A zsömléket megáztatjuk a tejben, jól kicsavarjuk, ezután a gesztenyepürével és a tojásokkal összedolgozzuk.

Hozzákeverjük az apróra vágott aszalt gyümölcsöket, majd a kacsamellre halmozzuk és kicsit lenyomkodjuk, majd befedjük a lelógó bacon szalonnával.

Alufóliával lefedjük és előmelegített sütőben megsütjük.

Amikor már megpirult, kivesszük, kiborítjuk a formából, megszúrjuk, hogy megpuhult-e és kb. fél óra pihenés után felszeleteljük.

Francia salátával, hercegnő burgonyával vagy tetszőleges körettel tálaljuk.

Tipp:

Bacon szalonna helyett használhatunk házi füstölt szalonnát is úgy, hogy hosszában vékonyan felszeleteljük, majd kiklopfoljuk és ezzel béleljük ki az őzgerinc formát. Én ezzel készítettem.