Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Natúr csirkemell almacsatnival recept

Natúr csirkemell almacsatnival
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 3 db csirkemell filé
    • 2 db paprika
    • 2 fej vöröshagyma
    • 1 kg alma
    • 1 db chilipaprika
    • 1 db citrom leve
    • 2 ek étolaj
    • 3 ek kristálycukor
    • 4 ek balzsamecet
    • 1 kávéskanál őrölt gyömbér
    • 1 kávéskanál őrölt szegfűszeg
    • 4 ek vörösbor
    • 1 kávéskanál fahéj
    • 1 rúd vanília
    • frissen őrölt bors

    Elkészítése:

    A paprikát és vöröshagymát apró kockára vágom. Az almát meghámozom kivágom a magházat, felkockázom és ráfacsarom a citrom levét, hogy ne barnuljon meg. A chilipaprikát apróra vágom.

    A vaníliarúdból kikaparom a magokat és belekeverem a vörösborba.

    Az olajban megpirítom a cukrot, majd hozzáadom paprikát, hagymát és megdinsztelem.

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    Hozzáadom a chilipaprikát, gyömbért, szegfűszeget, balzsamecetet, elkeverem és 5 perc párolás után hozzáadom az almát.

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    Megszórom fahéjjal, beleöntöm a boros vaníliát és ízlés szerint megsózom.

    Az egészet nagy lángon, állandó keverés mellett addig főzöm, amíg az alma elveszíti harsogó roppanósságát.

    A csirkemellet sütés előtt megszórom frissen őrölt borssal, megsózom és mindkét oldalán forró serpenyőben pirosra sütöm, majd kissé ferdén kis szeletekre vágom. tetszés szerinti körettel tálalom.

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá