Natúr csirkemell almacsatnival recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 3 db csirkemell filé
- 2 db paprika
- 2 fej vöröshagyma
- 1 kg alma
- 1 db chilipaprika
- 1 db citrom leve
- 2 ek étolaj
- 3 ek kristálycukor
- 4 ek balzsamecet
- 1 kávéskanál őrölt gyömbér
- 1 kávéskanál őrölt szegfűszeg
- 4 ek vörösbor
- 1 kávéskanál fahéj
- 1 rúd vanília
- frissen őrölt bors
- só
Elkészítése:
A paprikát és vöröshagymát apró kockára vágom. Az almát meghámozom kivágom a magházat, felkockázom és ráfacsarom a citrom levét, hogy ne barnuljon meg. A chilipaprikát apróra vágom.
A vaníliarúdból kikaparom a magokat és belekeverem a vörösborba.
Az olajban megpirítom a cukrot, majd hozzáadom paprikát, hagymát és megdinsztelem.
Hozzáadom a chilipaprikát, gyömbért, szegfűszeget, balzsamecetet, elkeverem és 5 perc párolás után hozzáadom az almát.
Megszórom fahéjjal, beleöntöm a boros vaníliát és ízlés szerint megsózom.
Az egészet nagy lángon, állandó keverés mellett addig főzöm, amíg az alma elveszíti harsogó roppanósságát.
A csirkemellet sütés előtt megszórom frissen őrölt borssal, megsózom és mindkét oldalán forró serpenyőben pirosra sütöm, majd kissé ferdén kis szeletekre vágom. tetszés szerinti körettel tálalom.