Hozzávalók:
Elkészítése:
A paprikát és vöröshagymát apró kockára vágom. Az almát meghámozom kivágom a magházat, felkockázom és ráfacsarom a citrom levét, hogy ne barnuljon meg. A chilipaprikát apróra vágom.
A vaníliarúdból kikaparom a magokat és belekeverem a vörösborba.
Az olajban megpirítom a cukrot, majd hozzáadom paprikát, hagymát és megdinsztelem.
Hozzáadom a chilipaprikát, gyömbért, szegfűszeget, balzsamecetet, elkeverem és 5 perc párolás után hozzáadom az almát.
Megszórom fahéjjal, beleöntöm a boros vaníliát és ízlés szerint megsózom.
Az egészet nagy lángon, állandó keverés mellett addig főzöm, amíg az alma elveszíti harsogó roppanósságát.
A csirkemellet sütés előtt megszórom frissen őrölt borssal, megsózom és mindkét oldalán forró serpenyőben pirosra sütöm, majd kissé ferdén kis szeletekre vágom. tetszés szerinti körettel tálalom.