Natúr csirkemell almacsatnival

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 3 db csirkemell filé
  • 2 db paprika
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 kg alma
  • 1 db chilipaprika
  • 1 db citrom leve
  • 2 ek étolaj
  • 3 ek kristálycukor
  • 4 ek balzsamecet
  • 1 kávéskanál őrölt gyömbér
  • 1 kávéskanál őrölt szegfűszeg
  • 4 ek vörösbor
  • 1 kávéskanál fahéj
  • 1 rúd vanília
  • frissen őrölt bors

Elkészítése:

A paprikát és vöröshagymát apró kockára vágom. Az almát meghámozom kivágom a magházat, felkockázom és ráfacsarom a citrom levét, hogy ne barnuljon meg. A chilipaprikát apróra vágom.

A vaníliarúdból kikaparom a magokat és belekeverem a vörösborba.

Az olajban megpirítom a cukrot, majd hozzáadom paprikát, hagymát és megdinsztelem.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hozzáadom a chilipaprikát, gyömbért, szegfűszeget, balzsamecetet, elkeverem és 5 perc párolás után hozzáadom az almát.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Megszórom fahéjjal, beleöntöm a boros vaníliát és ízlés szerint megsózom.

Az egészet nagy lángon, állandó keverés mellett addig főzöm, amíg az alma elveszíti harsogó roppanósságát.

A csirkemellet sütés előtt megszórom frissen őrölt borssal, megsózom és mindkét oldalán forró serpenyőben pirosra sütöm, majd kissé ferdén kis szeletekre vágom. tetszés szerinti körettel tálalom.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA