Sült libacomb párolt vörös káposztával és burgonyával recept
Hozzávalók
A sült húshoz:
- 4 db libacomb
- só
- őrölt tarka bors
- majoránna
- 1 dl víz a tepsi aljára
- 1 kg kifliburgonya
A párolt vörös káposztához:
- 60 dkg vöröskáposzta
- 1 fej lilahagyma (vagy sonkahagyma)
- 2 evőkanál étolaj
- 1 teáskanál só
- 1 evőkanál cukor
- 1 mokkáskanál őrölt kömény
- 1 db alma
- 1 dl vörösbor
- 2 evőkanál savanykás lekvár
Elkészítése:
A libacomb sütése
A megtisztított libacombokat a csont mellett mindkét oldalon bemetsszük, hogy a fűszerek mélyebbre jussanak. Alaposan bedörzsöljük sóval, borssal és majoránnával, a bőrt is megsózzuk. A combokat bőrrel lefelé a tepsibe tesszük, a húsos rész kapja a több fűszert.
A tepsi aljába 1 dl vizet öntünk, hogy a hús fokozatosan puhuljon. Lefedjük alufóliával, és előmelegített, 200 °C-os sütőben 60 percig sütjük. Ezután a combokat megfordítjuk, meglocsoljuk a szaftjukkal, és újabb 30 percig sütjük.
Ekkor a héjában főtt, megtisztított és felszeletelt kifliburgonyát a hús mellé tesszük. A maradék burgonyát tálaláskor locsolhatjuk meg a libazsírral.
Végül a fóliát levesszük, és a combokat még kb. 20 percig sütjük, időnként locsolva, amíg a bőrük szép pirosra és ropogósra sül.
A párolt vörös káposzta elkészítése
A káposztát legyaluljuk, lesózzuk, majd félretesszük pár percre. Közben az olajat felhevítjük, hozzáadjuk a cukrot, és 1–2 percig karamellizáljuk. Hozzáadjuk a felkarikázott hagymát, és üvegesre dinszteljük.
Ezután hozzákeverjük a káposztát, a köményt, a reszelt almát, a lekvárt és a vörösbort. Közepes hőfokon, gyakori keverés mellett addig pároljuk, amíg a káposzta megpuhul és szaftos, enyhén édeskés-savanykás ízű lesz.
Tálalás
A ropogós libacombokat a zsíros, illatos burgonyával és a meleg, fűszeres vörös káposztával tálaljuk.
Tipp
A párolt káposzta íze másnapra még finomabb, így akár előző nap is elkészíthető. A libazsírban sült burgonya önmagában is kiváló köret, de friss petrezselyemmel megszórva még ízletesebb lesz.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 sós falatka szilveszterre
Szilveszterre minden vendég szereti, ha van mit falatozni a pezsgő és az óé
Tovább olvasom »
Lencse saláták szilveszterre – 7 szuper recept, amit megéri elkészíteni
A lencsesaláta klasszikus szilveszteri fogás, amit szerencsehozó hagyományk
Tovább olvasom »
8 világbajnok sajtos rúd a szilveszteri bulira
A sajtos rúd az egyik legbiztosabb választás a szilveszteri bulira, mert gy
Tovább olvasom »
10 szenzációs pogácsa recept szilveszerre
A szilveszteri asztalról a pogácsa szinte kihagyhatatlan, legyen szó család
Tovább olvasom »
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »









