Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sült libacomb párolt vörös káposztával és burgonyával recept

Sült libacomb párolt vörös káposztával és burgonyával
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága
  • Hozzávalók

    A sült húshoz:

    • 4 db libacomb
    • őrölt tarka bors
    • majoránna
    • 1 dl víz a tepsi aljára
    • 1 kg kifliburgonya

    A párolt vörös káposztához:

    • 60 dkg vöröskáposzta
    • 1 fej lilahagyma (vagy sonkahagyma)
    • 2 evőkanál étolaj
    • 1 teáskanál só
    • 1 evőkanál cukor
    • 1 mokkáskanál őrölt kömény
    • 1 db alma
    • 1 dl vörösbor
    • 2 evőkanál savanykás lekvár

    Elkészítése:

    A libacomb sütése

    A megtisztított libacombokat a csont mellett mindkét oldalon bemetsszük, hogy a fűszerek mélyebbre jussanak. Alaposan bedörzsöljük sóval, borssal és majoránnával, a bőrt is megsózzuk. A combokat bőrrel lefelé a tepsibe tesszük, a húsos rész kapja a több fűszert.

    A tepsi aljába 1 dl vizet öntünk, hogy a hús fokozatosan puhuljon. Lefedjük alufóliával, és előmelegített, 200 °C-os sütőben 60 percig sütjük. Ezután a combokat megfordítjuk, meglocsoljuk a szaftjukkal, és újabb 30 percig sütjük.

    Ekkor a héjában főtt, megtisztított és felszeletelt kifliburgonyát a hús mellé tesszük. A maradék burgonyát tálaláskor locsolhatjuk meg a libazsírral.

    Végül a fóliát levesszük, és a combokat még kb. 20 percig sütjük, időnként locsolva, amíg a bőrük szép pirosra és ropogósra sül.

    A párolt vörös káposzta elkészítése

    A káposztát legyaluljuk, lesózzuk, majd félretesszük pár percre. Közben az olajat felhevítjük, hozzáadjuk a cukrot, és 1–2 percig karamellizáljuk. Hozzáadjuk a felkarikázott hagymát, és üvegesre dinszteljük.

    Ezután hozzákeverjük a káposztát, a köményt, a reszelt almát, a lekvárt és a vörösbort. Közepes hőfokon, gyakori keverés mellett addig pároljuk, amíg a káposzta megpuhul és szaftos, enyhén édeskés-savanykás ízű lesz.

    Tálalás

    A ropogós libacombokat a zsíros, illatos burgonyával és a meleg, fűszeres vörös káposztával tálaljuk.

    Tipp

    A párolt káposzta íze másnapra még finomabb, így akár előző nap is elkészíthető. A libazsírban sült burgonya önmagában is kiváló köret, de friss petrezselyemmel megszórva még ízletesebb lesz.

    Hozzáadom a receptfüzethez
  • Ajánlott cikkek