Liba zúza pörkölt recept

Hozzávalók:
- 1,5 kg liba zúza
- 4 fej vöröshagyma
- 5-6 gerezd fokhagyma
- 2 db paradicsom
- 1 db paprika
- 2 evőkanál pirospaprika
- 2 teáskanál só
- 2,5 evő kanál libazsír
- 1 kiskanál köménymag ( opcionális)
- 1 kis doboz arany fácán paradicsom sűrítmény
- 2 dl barna sör
- 50 dkg tarhonya
- só
- 1 evő kanál libazsír
- 1 kis fej hagyma
Elkészítése:
A zúzát alaposan megtisztítjuk, megmossuk, majd mérettől függően 2-3 darabba vágjuk. A hagymákat apróra a paprikát, paradicsomot kis kockákra vágjuk.
A zsiradékon megdinszteljük a vöröshagymát, rátesszük a paradicsompürét és kissé lepirítjuk a pürét. Hozzáadjuk fokhagymát, paprikákat, paradicsomot és pár percig jól összepároljuk az egészet.
Majd hozzáadjuk a feldarabolt zúzát. Jól átforgatjuk hagyjuk, hogy a zúza kiengedje saját levét és közben egy kicsit pörkölődjön a zúza hús.
Meghintjük a pirospaprikával és sózzuk, addig pároljuk, míg a saját levét elfövi először ezután adjuk hozzá a barna sört adjunk hozzá kevés vizet kezdjük el lassan párolni fedő alatt előfordulhat, hogy többször zsírjára pirul de ez nem baj.
Ilyenkor pótoljuk a folyadékot apránként a zúzához addig amíg teljesen nem puhul meg a zúza. A liba zúzának 2-3 óra főzés minimum kell , hogy omlós és puha legyen.
A tarhonyához a hagymát kevés zsiradékon arany barnára pirítjuk. Majd a tarhonyát átpirítjuk a hagymán és felöntjük két és félszeres sós forró vízzel.
Addig főzzük míg, a vizet elfövi, majd lefedjük, és 10-15 percet hagyjuk állni saját gőzében.
Tipp:
Ez az étel amiből nem érdemes keveset készíteni minél nagyobb mennyiségben készül annál finomabb.
Kuktában is el lehet készíteni igaz , hogy sokkal hamarabb elkészül a kuktában mint egy lábosban vagy bográcsban. De minél több ideig fő annál finomabb a szaftja.
Nagyon finom ha főzés vége felé eredi gombát főzzünk bele.
A barna sör íze nem fog érződni az ételen csak kicsit pikánssá teszi. Alkohol tartalma elfog főni így gyerekek is ehetnek bátran az elkészült pörköltből.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »