Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Lecsós pulykarolád recept

Lecsós pulykarolád
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
65 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók 2-3 személyre:

    • 4 nagyobb szelet pulykamellfilé
    • 10 dkg vékonyra szeletelt füstölt, nyers sonka
    • 10 dkg sajt
    • só, őrölt bors

    Lecsós mártáshoz:

    • 1 fej hagyma
    • 4 paprika
    • 2 paradicsom
    • 1 kiskanál sűrített paradicsom
    • só, bors, pirospaprika
    • 1 kiskanál étkezési keményítő
    • kevés petrezselyem

    Elkészítése:

    A hússzeleteket megmossuk, majd szárazra töröljük és kissé kiklopfoljuk. Így kapunk majd 4 hatalmas hússzeletet.

    A húsokat sózzuk, borsozzuk, majd rátesszük először a sonka szeleteket, utána pedig a sajtszeleteket is. Szorosan feltekerjük a húsokat, majd félbevágjuk a tekercseket és sonkaszerűen megkötözzük egy zsineggel.

    Egy lábosban kevés olajat forrósítunk és megdinszteljük rajta az aprított hagymát. Ha üvegesre párolódott a hagyma, rákarikázzuk a paprikát és a paradicsomot is. Ízesítjük a lecsót a sűrített paradicsommal, sóval, fűszerpaprikával és borssal. Felöntjük egy bögre vízzel és beletesszük az előzőleg elkészített húsroládokat.

    Lefedve, lassú tűzön megfőzzük az ételt. Mikor megfőtt, kivesszük a lecsóból a húst, eltávolítjuk róla a zsineget, ferdén felszeleteljük és melegen tartjuk.

    A lecsót botmixerrel pürésítjük és behabarjuk egy kevéske vízben elkevert keményítővel. Beforraljuk és máris tálalhatjuk az ételt.

    A párolt tarhonyára merjük a szószt és a tetejére ültetjük a hústekercseket. Petrezselyemmel megszórva díszítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá