Lecsós pulykarolád recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók 2-3 személyre:
- 4 nagyobb szelet pulykamellfilé
- 10 dkg vékonyra szeletelt füstölt, nyers sonka
- 10 dkg sajt
- só, őrölt bors
Lecsós mártáshoz:
- 1 fej hagyma
- 4 paprika
- 2 paradicsom
- 1 kiskanál sűrített paradicsom
- só, bors, pirospaprika
- 1 kiskanál étkezési keményítő
- kevés petrezselyem
Elkészítése:
A hússzeleteket megmossuk, majd szárazra töröljük és kissé kiklopfoljuk. Így kapunk majd 4 hatalmas hússzeletet.
A húsokat sózzuk, borsozzuk, majd rátesszük először a sonka szeleteket, utána pedig a sajtszeleteket is. Szorosan feltekerjük a húsokat, majd félbevágjuk a tekercseket és sonkaszerűen megkötözzük egy zsineggel.
Egy lábosban kevés olajat forrósítunk és megdinszteljük rajta az aprított hagymát. Ha üvegesre párolódott a hagyma, rákarikázzuk a paprikát és a paradicsomot is. Ízesítjük a lecsót a sűrített paradicsommal, sóval, fűszerpaprikával és borssal. Felöntjük egy bögre vízzel és beletesszük az előzőleg elkészített húsroládokat.
Lefedve, lassú tűzön megfőzzük az ételt. Mikor megfőtt, kivesszük a lecsóból a húst, eltávolítjuk róla a zsineget, ferdén felszeleteljük és melegen tartjuk.
A lecsót botmixerrel pürésítjük és behabarjuk egy kevéske vízben elkevert keményítővel. Beforraljuk és máris tálalhatjuk az ételt.
A párolt tarhonyára merjük a szószt és a tetejére ültetjük a hústekercseket. Petrezselyemmel megszórva díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »