Hozzávalók 2-3 személyre:
Lecsós mártáshoz:
Elkészítése:
A hússzeleteket megmossuk, majd szárazra töröljük és kissé kiklopfoljuk. Így kapunk majd 4 hatalmas hússzeletet.
A húsokat sózzuk, borsozzuk, majd rátesszük először a sonka szeleteket, utána pedig a sajtszeleteket is. Szorosan feltekerjük a húsokat, majd félbevágjuk a tekercseket és sonkaszerűen megkötözzük egy zsineggel.
Egy lábosban kevés olajat forrósítunk és megdinszteljük rajta az aprított hagymát. Ha üvegesre párolódott a hagyma, rákarikázzuk a paprikát és a paradicsomot is. Ízesítjük a lecsót a sűrített paradicsommal, sóval, fűszerpaprikával és borssal. Felöntjük egy bögre vízzel és beletesszük az előzőleg elkészített húsroládokat.
Lefedve, lassú tűzön megfőzzük az ételt. Mikor megfőtt, kivesszük a lecsóból a húst, eltávolítjuk róla a zsineget, ferdén felszeleteljük és melegen tartjuk.
A lecsót botmixerrel pürésítjük és behabarjuk egy kevéske vízben elkevert keményítővel. Beforraljuk és máris tálalhatjuk az ételt.
A párolt tarhonyára merjük a szószt és a tetejére ültetjük a hústekercseket. Petrezselyemmel megszórva díszítjük.