Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Krémes húspogácsa recept

Krémes húspogácsa
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg darált pulykahús
    • 2 zsemle
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • só ízlés szerint
    • 1 teáskanál fűszerpaprika
    • 2 csapott ek finomliszt
    • 2 ek zsemlemorzsa
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1 ek napraforgó olaj (a sütőtál kikenéséhez)

    Tetejére:

    • 4 ek ketchup
    • 2 közepes fej vöröshagyma
    • 5 ek tejföl
    • 2 közepes paradicsom
    • 15 dkg sajt reszelve

    Elkészítése:

    A zsemléket vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk és a darált húshoz adjuk. Beletesszük a tojást, fűszerpaprikát, zúzott fokhagymát, lisztet, zsemlemorzsát, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük, majd alaposan összedolgozzuk.

    Golyókat formázunk a húsmasszából és olajjal kikent tepsibe rakosgatjuk és egy evőkanál segítségével lelapogatjuk.

    A húspogácsákat lekenjük ketchuppal, teszünk rá 1-1 karika szeletelt hagymát, ezt lekenjük tejföllel, rá 1-1 szelet paradicsomot teszünk, megszórjuk reszelt sajttal és készre sütjük 200 fokon.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá