Krémes húspogácsa

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált pulykahús
  • 2 zsemle
  • 1 tojás
  • só ízlés szerint
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 2 csapott ek finomliszt
  • 2 ek zsemlemorzsa
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek napraforgó olaj (a sütőtál kikenéséhez)

Tetejére:

  • 4 ek ketchup
  • 2 közepes fej vöröshagyma
  • 5 ek tejföl
  • 2 közepes paradicsom
  • 15 dkg sajt reszelve

Elkészítése:

A zsemléket vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk és a darált húshoz adjuk. Beletesszük a tojást, fűszerpaprikát, zúzott fokhagymát, lisztet, zsemlemorzsát, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük, majd alaposan összedolgozzuk.

Golyókat formázunk a húsmasszából és olajjal kikent tepsibe rakosgatjuk és egy evőkanál segítségével lelapogatjuk.

A húspogácsákat lekenjük ketchuppal, teszünk rá 1-1 karika szeletelt hagymát, ezt lekenjük tejföllel, rá 1-1 szelet paradicsomot teszünk, megszórjuk reszelt sajttal és készre sütjük 200 fokon.