Konfitált libacomb recept

Hozzávalók:
- 2 libacomb
- 1 kisebb fej káposzta
- 2 fej vöröshagyma
- 0,5 kg burgonya
- zsír vagy olaj
- 1 csapott ek pirospaprika
Elkészítése:
A libacombokat jól besózzuk, majd hagyjuk állni pár órát.
A combokat betesszük egy kisebb edénybe vagy jénaiba és annyi zsiradékot teszünk rá, ami ellepi. 100 fokra melegített sütőbe toljuk 4-5 órára. Ha megpuhultak a combok, akkor kivesszük a zsiradékból és 180 fokon 10 perc alatt ropogósra sütjük.
A burgonyát megtisztítjuk, majd felvágjuk és puhára főzzük. 1 fej hagymát meghámozunk, apróra vágjuk és kevés libazsíron megdinszteljük. A megfőtt burgonyát összetörjük a zsíron megpirított hagymával.
A káposztát lereszeljük és besózzuk, majd 1 órát állni hagyjuk. Míg áll a káposzta, addig a másik hagymát is meghámozzuk, kevés zsiradékon megdinszteljük, megintjük a paprikával, elkeverjük, majd hozzáadjuk a káposztát. Jól elkeverjük és puhára pároljuk. Közben borssal és ecettel ízesítjük, majd a végén kevés cukrot adhatunk hozzá.
A kész combokat a burgonyával és a káposztával tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »