Konfitált libacomb recept
Hozzávalók:
- 2 libacomb
- 1 kisebb fej káposzta
- 2 fej vöröshagyma
- 0,5 kg burgonya
- zsír vagy olaj
- 1 csapott ek pirospaprika
Elkészítése:
A libacombokat jól besózzuk, majd hagyjuk állni pár órát.
A combokat betesszük egy kisebb edénybe vagy jénaiba és annyi zsiradékot teszünk rá, ami ellepi. 100 fokra melegített sütőbe toljuk 4-5 órára. Ha megpuhultak a combok, akkor kivesszük a zsiradékból és 180 fokon 10 perc alatt ropogósra sütjük.
A burgonyát megtisztítjuk, majd felvágjuk és puhára főzzük. 1 fej hagymát meghámozunk, apróra vágjuk és kevés libazsíron megdinszteljük. A megfőtt burgonyát összetörjük a zsíron megpirított hagymával.
A káposztát lereszeljük és besózzuk, majd 1 órát állni hagyjuk. Míg áll a káposzta, addig a másik hagymát is meghámozzuk, kevés zsiradékon megdinszteljük, megintjük a paprikával, elkeverjük, majd hozzáadjuk a káposztát. Jól elkeverjük és puhára pároljuk. Közben borssal és ecettel ízesítjük, majd a végén kevés cukrot adhatunk hozzá.
A kész combokat a burgonyával és a káposztával tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!