Konfitált libacomb

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 2 libacomb
  • 1 kisebb fej káposzta
  • 2 fej vöröshagyma
  • 0,5 kg burgonya
  • zsír vagy olaj
  • 1 csapott ek pirospaprika

Elkészítése:

A libacombokat jól besózzuk, majd hagyjuk állni pár órát.

A combokat betesszük egy kisebb edénybe vagy jénaiba és annyi zsiradékot teszünk rá, ami ellepi. 100 fokra melegített sütőbe toljuk 4-5 órára. Ha megpuhultak a combok, akkor kivesszük a zsiradékból és 180 fokon 10 perc alatt ropogósra sütjük.

A burgonyát megtisztítjuk, majd felvágjuk és puhára főzzük. 1 fej hagymát meghámozunk, apróra vágjuk és kevés libazsíron megdinszteljük. A megfőtt burgonyát összetörjük a zsíron megpirított hagymával.

A káposztát lereszeljük és besózzuk, majd 1 órát állni hagyjuk. Míg áll a káposzta, addig a másik hagymát is meghámozzuk, kevés zsiradékon megdinszteljük, megintjük a paprikával, elkeverjük, majd hozzáadjuk a káposztát. Jól elkeverjük és puhára pároljuk. Közben borssal és ecettel ízesítjük, majd a végén kevés cukrot adhatunk hozzá.

A kész combokat a burgonyával és a káposztával tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok!