Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kemencés csirkecombok pékné módra recept

Kemencés csirkecombok pékné módra
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 4 csirkecomb
    • 1 kg burgonya
    • 4 vöröshagyma
    • 2 ek sertészsír
    • 1 kk szárított, morzsolt kakukkfű
    • 1 kk szárított, morzsolt rozmaring
    • 1 csokor felaprított petrezselyem
    • 1 dl rosé
    • só ízlés szerint

    Elkészítése:

    A csirkecombokat megtisztítom, besózom és megszórom a fűszerek keverékével.

    A megtisztított burgonyát a kizsírozott tepsibe rakom, és ízlés szerint sózom. A nagyobb darabokat elfelezem.

    A krumplin elhelyezem a megfűszerezett húsokat, majd a vastagabb karikára vágott hagymát is rárakom.

    Aláöntöm a bort, lefedem fóliával, és kemencébe tolom. 250 fokon 1 órán át sütöm, majd a fóliát levéve még 15 percet.

    A vele sült krumplival és hagymával tálalom.

    Tipp:

    A pékné módra készített ételek, ami általában csülök, a vele együtt sütött krumpli és hagyma miatt kapta a nevét. Ezt az elvet követve a befűszerezett csirkecombokat sütöttem meg a kemencében krumplival és hagymával. Sütőben is elkészíthető, addig sütjük fólia alatt, amíg a krumpli megpuhul, majd megpirítjuk a tetejét fólia nélkül.

    A kemencés csirkecombok pékné módra kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 100 kcal
    Fehérje: 8 g
    Szénhidrát: 10 g
    Zsír: 3 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá