Kemencés csirkecombok pékné módra

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 4 csirkecomb
  • 1 kg burgonya
  • 4 vöröshagyma
  • 2 ek sertészsír
  • 1 kk szárított, morzsolt kakukkfű
  • 1 kk szárított, morzsolt rozmaring
  • 1 csokor felaprított petrezselyem
  • 1 dl rosé
  • só ízlés szerint

Elkészítése:

A csirkecombokat megtisztítom, besózom és megszórom a fűszerek keverékével.

A megtisztított burgonyát a kizsírozott tepsibe rakom, és ízlés szerint sózom. A nagyobb darabokat elfelezem.

A krumplin elhelyezem a megfűszerezett húsokat, majd a vastagabb karikára vágott hagymát is rárakom.

Aláöntöm a bort, lefedem fóliával, és kemencébe tolom. 250 fokon 1 órán át sütöm, majd a fóliát levéve még 15 percet.

A vele sült krumplival és hagymával tálalom.

Tipp:

A pékné módra készített ételek, ami általában csülök, a vele együtt sütött krumpli és hagyma miatt kapta a nevét. Ezt az elvet követve a befűszerezett csirkecombokat sütöttem meg a kemencében krumplival és hagymával. Sütőben is elkészíthető, addig sütjük fólia alatt, amíg a krumpli megpuhul, majd megpirítjuk a tetejét fólia nélkül.