Kelbimbóval-főtt tojással töltött vagdalt recept
Hozzávalók:
Fasírthoz:
- 50 dkg darált pulykahús
- 2 zsemle
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 ek finomliszt
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 4 ek napraforgó olaj
- só ízlés szerint
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek zsemlemorzsa
- 2 teáskanál fűszerpaprika
Töltelékhez:
- 6 főtt FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 30 dkg kelbimbó
- 2 kávéskanál só
Tetejére:
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 ek zsemlemorzsa
Elkészítése:
A kelbimbót sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. A tojásokat megfőzzük, megpucoljuk és felkockázzuk.
A zsemléket vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk és a darált húshoz adjuk.
A megpucolt hagymát felkockázzuk, olajon megdinszteljük és ezt is a húshoz adjuk.
Hozzáadjuk a tojást, lisztet, zsemlemorzsát, zúzott fokhagymát, őrölt fűszerpaprikát, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük és jól összedolgozzuk.
A munkafelületre egy nagyobb fóliát terítünk, majd rátesszük a húsmasszát és egyenletesen, téglalap alakúra elsimítjuk.
Elosztjuk rajta a főtt tojást, kettévágott, főtt kelbimbót és a fólia segítségével feltekerjük.
Olajjal kikent tepsibe tesszük. Lekenjük felvert tojással, megszórjuk a zsemlemorzsával és készre sütjük.
Miután megsült, kicsit kihűtjük és szeleteljük.