Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kelbimbóval-főtt tojással töltött vagdalt recept

Kelbimbóval-főtt tojással töltött vagdalt
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Fasírthoz:

    • 50 dkg darált pulykahús
    • 2 zsemle
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 ek finomliszt
    • 1 közepes fej vöröshagyma
    • 4 ek napraforgó olaj
    • só ízlés szerint
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 2 ek zsemlemorzsa
    • 2 teáskanál fűszerpaprika

    Töltelékhez:

    • 6 főtt  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 30 dkg kelbimbó
    • 2 kávéskanál só

    Tetejére:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 ek zsemlemorzsa

    Elkészítése:

    A kelbimbót sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. A tojásokat megfőzzük, megpucoljuk és felkockázzuk.

    A zsemléket vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk és a darált húshoz adjuk.

    A megpucolt hagymát felkockázzuk, olajon megdinszteljük és ezt is a húshoz adjuk.

    Hozzáadjuk a tojást, lisztet, zsemlemorzsát, zúzott fokhagymát, őrölt fűszerpaprikát, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük és jól összedolgozzuk.

    A munkafelületre egy nagyobb fóliát terítünk, majd rátesszük a húsmasszát és egyenletesen, téglalap alakúra elsimítjuk.

    Elosztjuk rajta a főtt tojást, kettévágott, főtt kelbimbót és a fólia segítségével feltekerjük.

    Olajjal kikent tepsibe tesszük. Lekenjük felvert tojással, megszórjuk a zsemlemorzsával és készre sütjük.

    Miután megsült, kicsit kihűtjük és szeleteljük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá