Kelbimbóval-főtt tojással töltött vagdalt

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Fasírthoz:

  • 50 dkg darált pulykahús
  • 2 zsemle
  • 1 tojás
  • 2 ek finomliszt
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 4 ek napraforgó olaj
  • só ízlés szerint
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek zsemlemorzsa
  • 2 teáskanál fűszerpaprika

Töltelékhez:

  • 6 főtt tojás
  • 30 dkg kelbimbó
  • 2 kávéskanál só

Tetejére:

  • 1 tojás
  • 2 ek zsemlemorzsa

Elkészítése:

A kelbimbót sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. A tojásokat megfőzzük, megpucoljuk és felkockázzuk.

A zsemléket vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk és a darált húshoz adjuk.

A megpucolt hagymát felkockázzuk, olajon megdinszteljük és ezt is a húshoz adjuk.

Hozzáadjuk a tojást, lisztet, zsemlemorzsát, zúzott fokhagymát, őrölt fűszerpaprikát, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük és jól összedolgozzuk.

A munkafelületre egy nagyobb fóliát terítünk, majd rátesszük a húsmasszát és egyenletesen, téglalap alakúra elsimítjuk.

Elosztjuk rajta a főtt tojást, kettévágott, főtt kelbimbót és a fólia segítségével feltekerjük.

Olajjal kikent tepsibe tesszük. Lekenjük felvert tojással, megszórjuk a zsemlemorzsával és készre sütjük.

Miután megsült, kicsit kihűtjük és szeleteljük.