Kacsazsírban konfitált csirkemáj recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg csirkemáj
- 5 fej vöröshagyma
- 6 nagyobb gerezd fokhagyma
- 1 tk morzsolt majoránna
- 3 szál friss oregánó
- 3 szál friss kakukkfű
- 4 db friss zsályalevél
- 1/2 liter kacsazsír
Elkészítése:
A csirkemájat folyóvízben megtisztítjuk és papírtörlőre téve szárazra csepegtetjük.
A sütőt előmelegítjük 110 fokra.
Egy tepsi vagy tűzálló tál aljára tesszük a friss fűszernövényeket, rárakjuk a csirkemájakat, majd befedjük a karikára vágott vörös és fokhagymákkal. Rálocsoljuk a folyékony kacsazsírt, megszórjuk morzsolt majoránnával és a tepsit légmentesen lezárjuk.
110 fokon 150 percen át szép lassan sütjük, illetve inkább “gyöngyöztetjük”, épp csak forrjon!
A konfitálás lényege, hogy minél alacsonyabb hőfokon minél hosszabb ideig hő kezeljünk.
Miután letelt a 2 és fél óra, egy 1 literes tiszta üvegbe óvatosan átrakjuk a májakat de vigyázni kell velük, mert nagyon-nagyon puhák, könnyen törnek! Tehetünk közéjük néhány darabkát a hagymákból is..
A tepsi alján maradt zsiradékot egy tálba átszűrjük, hagyjuk kicsit leüllepedni és a tetejéről a tiszta kacsa zsírt rákanalazzuk az üvegbe a májakra.
Az üveget még forrón lezárjuk és konyhapulton hagyjuk kihűlni. Miután a zsír megdermedt, hűvös helyre (spájzba) tesszük, de felbontás után mindenképp hűtőszekrényben kell tárolni!
Rendkívül puha és nagyon ízletes étel, sózni nem szükséges csak fogyasztáskor. A zöldfűszerek ízlés szerint variálhatóak!
Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »