Kacsazsírban konfitált csirkemáj recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg csirkemáj
- 5 fej vöröshagyma
- 6 nagyobb gerezd fokhagyma
- 1 tk morzsolt majoránna
- 3 szál friss oregánó
- 3 szál friss kakukkfű
- 4 db friss zsályalevél
- 1/2 liter kacsazsír
Elkészítése:
A csirkemájat folyóvízben megtisztítjuk és papírtörlőre téve szárazra csepegtetjük.
A sütőt előmelegítjük 110 fokra.
Egy tepsi vagy tűzálló tál aljára tesszük a friss fűszernövényeket, rárakjuk a csirkemájakat, majd befedjük a karikára vágott vörös és fokhagymákkal. Rálocsoljuk a folyékony kacsazsírt, megszórjuk morzsolt majoránnával és a tepsit légmentesen lezárjuk.
110 fokon 150 percen át szép lassan sütjük, illetve inkább “gyöngyöztetjük”, épp csak forrjon!
A konfitálás lényege, hogy minél alacsonyabb hőfokon minél hosszabb ideig hő kezeljünk.
Miután letelt a 2 és fél óra, egy 1 literes tiszta üvegbe óvatosan átrakjuk a májakat de vigyázni kell velük, mert nagyon-nagyon puhák, könnyen törnek! Tehetünk közéjük néhány darabkát a hagymákból is..
A tepsi alján maradt zsiradékot egy tálba átszűrjük, hagyjuk kicsit leüllepedni és a tetejéről a tiszta kacsa zsírt rákanalazzuk az üvegbe a májakra.
Az üveget még forrón lezárjuk és konyhapulton hagyjuk kihűlni. Miután a zsír megdermedt, hűvös helyre (spájzba) tesszük, de felbontás után mindenképp hűtőszekrényben kell tárolni!
Rendkívül puha és nagyon ízletes étel, sózni nem szükséges csak fogyasztáskor. A zöldfűszerek ízlés szerint variálhatóak!
Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »