Kacsazsírban konfitált csirkemáj recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg csirkemáj
- 5 fej vöröshagyma
- 6 nagyobb gerezd fokhagyma
- 1 tk morzsolt majoránna
- 3 szál friss oregánó
- 3 szál friss kakukkfű
- 4 db friss zsályalevél
- 1/2 liter kacsazsír
Elkészítése:
A csirkemájat folyóvízben megtisztítjuk és papírtörlőre téve szárazra csepegtetjük.
A sütőt előmelegítjük 110 fokra.
Egy tepsi vagy tűzálló tál aljára tesszük a friss fűszernövényeket, rárakjuk a csirkemájakat, majd befedjük a karikára vágott vörös és fokhagymákkal. Rálocsoljuk a folyékony kacsazsírt, megszórjuk morzsolt majoránnával és a tepsit légmentesen lezárjuk.
110 fokon 150 percen át szép lassan sütjük, illetve inkább “gyöngyöztetjük”, épp csak forrjon!
A konfitálás lényege, hogy minél alacsonyabb hőfokon minél hosszabb ideig hő kezeljünk.
Miután letelt a 2 és fél óra, egy 1 literes tiszta üvegbe óvatosan átrakjuk a májakat de vigyázni kell velük, mert nagyon-nagyon puhák, könnyen törnek! Tehetünk közéjük néhány darabkát a hagymákból is..
A tepsi alján maradt zsiradékot egy tálba átszűrjük, hagyjuk kicsit leüllepedni és a tetejéről a tiszta kacsa zsírt rákanalazzuk az üvegbe a májakra.
Az üveget még forrón lezárjuk és konyhapulton hagyjuk kihűlni. Miután a zsír megdermedt, hűvös helyre (spájzba) tesszük, de felbontás után mindenképp hűtőszekrényben kell tárolni!
Rendkívül puha és nagyon ízletes étel, sózni nem szükséges csak fogyasztáskor. A zöldfűszerek ízlés szerint variálhatóak!
Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »