Kacsasült párolt káposztával recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 db pecsenye kacsa /2-3kg/
- só
- őrölt fekete bors
- 1 dl húsleves vagy alap lé
A párolt káposztához:
- 0,5 kg lila káposzta
- 0,5 kg fejes káposzta
- 2-3 evőkanál kristálycukor
- só
- 1 evőkanál ecet /20%/
- őrölt kömény
- őrölt bors
- étolaj
Elkészítése:
A kacsát megtisztítjuk, alaposan megmossuk. Kívül belül megsózzuk, borsozzuk.
A kacsát tepsibe tesszük, alá öntjük a húslevest. A tepsit lefóliázzuk, és előmelegített sütőbe tesszük másfél-két órára.
Levesszük a fóliát és sűrűn locsolgatva szép pirosra sütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Amíg a kacsa sül elkészítjük a párolt káposztát. A káposztát lesózzuk, hagyjuk állni 10-15 percet, majd kinyomkodjuk. Egy lábasban arany barnára pirítjuk a cukrot, rátesszük a szeletelt káposztát.
Sózzuk, ízesítjük őrölt köménnyel, kevés őrölt borssal. Lassan puhára pároljuk. A végén hozzáadjuk az ecetet /ízlésünk szerint/.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »