Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hagymás csirkecomb gombával recept

Hagymás csirkecomb gombával
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 6 db csirkecomb
    • 40 dkg gomba
    • 2 fej vöröshagyma
    • 4 gerezd fokhagyma
    • 1 ek sűrített paradicsom
    • 2 ek olaj, vagy zsír
    • 1 kávéskanál oregánó
    • 1 kávéskanál bazsalikom
    • 2 ek vargánya gombapor
    • 1 dl rozé bor

    Elkészítése:

    A húst lebőrözöm, kicsontozom és tojásnyi darabokra vágom.

    A zsiradékon üvegesre párolom a szálasra vágott vöröshagymát, majd hozzáadom a sűrített paradicsomot és 2 percig kevergetve megpirítom.

    Hozzáadom a felszeletelt gombát, rászeletelem a fokhagymát, megszórom bazsalikommal, oregánoval és addig pirítom, amíg elfövi a gomba eresztett levét.

    Megszórom a gombaporral, hozzáadom a húst, aláöntöm a bort, sózom és a hús puhulásáig párolom.

    Sült krumplival, és/vagy párolt rizzsel tálalom.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá