Hagymás csirkecomb gombával

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 6 db csirkecomb
  • 40 dkg gomba
  • 2 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 ek sűrített paradicsom
  • 2 ek olaj, vagy zsír
  • 1 kávéskanál oregánó
  • 1 kávéskanál bazsalikom
  • 2 ek vargánya gombapor
  • 1 dl rozé bor

Elkészítése:

A húst lebőrözöm, kicsontozom és tojásnyi darabokra vágom.

A zsiradékon üvegesre párolom a szálasra vágott vöröshagymát, majd hozzáadom a sűrített paradicsomot és 2 percig kevergetve megpirítom.

Hozzáadom a felszeletelt gombát, rászeletelem a fokhagymát, megszórom bazsalikommal, oregánoval és addig pirítom, amíg elfövi a gomba eresztett levét.

Megszórom a gombaporral, hozzáadom a húst, aláöntöm a bort, sózom és a hús puhulásáig párolom.

Sült krumplival, és/vagy párolt rizzsel tálalom.