Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hagymaágyon sült csirkemáj recept

Hagymaágyon sült csirkemáj
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg csirkemáj
    • őrölt fekete bors ízlés szerint
    • házi darált paprikakrém ízlés szerint
    • 3 nagy fej vöröshagyma

    A sütéshez:

    • 1 ek zsír

    Görög salátához:

    • 1 fej jégsaláta
    • 1 szál sárgarépa
    • 2-3 paradicsom
    • 2 fehér paprika
    • 1 kígyóuborka
    • 1 kis üveg olajbogyó
    • 1 nagy fej vöröshagyma
    • 20 dkg fetasajt
    • ízlés szerint borecet és olívaolaj

    Elkészítése:

    A májat megmossuk, majd ha nagyok, akkor feldaraboljuk.

    A vöröshagymát felaprítjuk, majd a zsíron üvegesre pirítjuk. Rátesszük a májat, ízlés szerint borsozzuk és fedő alatt kb 5 percig pároljuk. Ekkor levesszük a fedőt és kevergetve készre sütjük.

    A paprikakrémt a végén adjuk hozzá.

    A saláta külső leveleit leszedjük, majd a maradék leveleket nagyobb darabokra tépkedjük. A répát meghámozzuk, majd lereszeljük. A paradicsomot és a paprikát is felszeleteljük az uborkával együtt (ízlés szerint meghámozhatjuk az uborkát). A vöröshagymát megpucoljuk és vékonyan felkarikázzuk. A sajtot kis kockákra felvágjuk. Az olajbogyót lecsepegtetjük.

    Az előkészített hozzávalókat egy nagyobb tálban összekeverjük. Tálaláskor ízlés szerint borecettel és olívaolajjal meglocsoljuk.

    A kész májat a salátával és petrezselymes újburgonyával tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá