Hagymaágyon sült csirkemáj recept
Hozzávalók:
- 1 kg csirkemáj
- őrölt fekete bors ízlés szerint
- házi darált paprikakrém ízlés szerint
- 3 nagy fej vöröshagyma
A sütéshez:
- 1 ek zsír
Görög salátához:
- 1 fej jégsaláta
- 1 szál sárgarépa
- 2-3 paradicsom
- 2 fehér paprika
- 1 kígyóuborka
- 1 kis üveg olajbogyó
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 20 dkg fetasajt
- ízlés szerint borecet és olívaolaj
Elkészítése:
A májat megmossuk, majd ha nagyok, akkor feldaraboljuk.
A vöröshagymát felaprítjuk, majd a zsíron üvegesre pirítjuk. Rátesszük a májat, ízlés szerint borsozzuk és fedő alatt kb 5 percig pároljuk. Ekkor levesszük a fedőt és kevergetve készre sütjük.
A paprikakrémt a végén adjuk hozzá.
A saláta külső leveleit leszedjük, majd a maradék leveleket nagyobb darabokra tépkedjük. A répát meghámozzuk, majd lereszeljük. A paradicsomot és a paprikát is felszeleteljük az uborkával együtt (ízlés szerint meghámozhatjuk az uborkát). A vöröshagymát megpucoljuk és vékonyan felkarikázzuk. A sajtot kis kockákra felvágjuk. Az olajbogyót lecsepegtetjük.
Az előkészített hozzávalókat egy nagyobb tálban összekeverjük. Tálaláskor ízlés szerint borecettel és olívaolajjal meglocsoljuk.
A kész májat a salátával és petrezselymes újburgonyával tálaljuk.