Hagymaágyon sült csirkemáj

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hagymaágyon sült csirkemáj

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkemáj
  • őrölt fekete bors ízlés szerint
  • házi darált paprikakrém ízlés szerint
  • 3 nagy fej vöröshagyma

A sütéshez:

  • 1 ek zsír

Görög salátához:

  • 1 fej jégsaláta
  • 1 szál sárgarépa
  • 2-3 paradicsom
  • 2 fehér paprika
  • 1 kígyóuborka
  • 1 kis üveg olajbogyó
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 20 dkg fetasajt
  • ízlés szerint borecet és olívaolaj

Elkészítése:

A májat megmossuk, majd ha nagyok, akkor feldaraboljuk.

A vöröshagymát felaprítjuk, majd a zsíron üvegesre pirítjuk. Rátesszük a májat, ízlés szerint borsozzuk és fedő alatt kb 5 percig pároljuk. Ekkor levesszük a fedőt és kevergetve készre sütjük.

A paprikakrémt a végén adjuk hozzá.

A saláta külső leveleit leszedjük, majd a maradék leveleket nagyobb darabokra tépkedjük. A répát meghámozzuk, majd lereszeljük. A paradicsomot és a paprikát is felszeleteljük az uborkával együtt (ízlés szerint meghámozhatjuk az uborkát). A vöröshagymát megpucoljuk és vékonyan felkarikázzuk. A sajtot kis kockákra felvágjuk. Az olajbogyót lecsepegtetjük.

Az előkészített hozzávalókat egy nagyobb tálban összekeverjük. Tálaláskor ízlés szerint borecettel és olívaolajjal meglocsoljuk.

A kész májat a salátával és petrezselymes újburgonyával tálaljuk.