Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gombás-göngyölt pulykamell recept

Gombás-göngyölt pulykamell
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
55 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 4 szelet pulykamell
    • 8 szelet bacon
    • 15 dkg gomba
    • 1 kis fej vöröshagyma
    • 1 csokor petrezselyemzöld
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • bors
    • 2 ek olaj
    • 1 ek zsemlemorzsa
    • 2 db nagyobb krumpli
    • 2 dl tej
    • 1 tk olaj
    • birsalma kompót

    Elkészítése:

    A gombát megtisztítjuk és apró kockákra vágjuk.

    A hagymát megpucoljuk, felaprítjuk és kevés olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a gombát és addig pirítjuk, amíg zsírjára sül a gomba.

    Közben egy tojást keményre főzünk.

    Megszórjuk a petrezselyemzölddel a gombás ragut és alaposan összeforgatjuk. Megsózzuk, megborsozzuk, hozzákeverjük a megpucolt, felkockázott főtt tojást, beleütjük a másik tojást is, hozzáadjuk a zsemlemorzsát és az egészt óvatosan összekeverjük.

    A baconszeleteket kettesével kiterítjük. A megmosott és szárazra törölt pulykamell szeleteket enyhén kiklopfoljuk, megsózzuk, megborsozzuk, majd a baconre terítjük. Megtöltjük a gombás töltelékkel, majd a bacon segítségével feltekerjük a szeleteket és hústűvel megtűzzük.

    Egy kisebb tepsit kibélelünk alufóliával, majd egy kevés olajjal kikenjünk, elhelyezzük benne a tekercseket és a tetejét is meglocsoljuk kevés olajjal.

    A tepsit fóliával lefedve, 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, kb 30 percre. Amikor már puhul a hús, eltávolítjuk a fóliát és pirosra sütjük.

    Közben elkészítjük a krumplipürét. Sós vízben puhára főzzük a megpucolt krumplit, leszűrjük és összetörjük. Hozzáadjuk a hús forró szaftját, a tejet és habosra keverjük.

    A maradék pirított gombát is hozzákeverjük, így tálaljuk. Birsalmakompóttal kínáljuk.

    Tipp:

    A pulykamell szeleteket mindig előre befűszerezem felhasználás előtt, mert így ízletesebb. A tekercseket hústűvel tűzöm össze így biztos egyben marad.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá