Gombás-göngyölt pulykamell recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 4 szelet pulykamell
- 8 szelet bacon
- 15 dkg gomba
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só
- bors
- 2 ek olaj
- 1 ek zsemlemorzsa
- 2 db nagyobb krumpli
- 2 dl tej
- 1 tk olaj
- birsalma kompót
Elkészítése:
A gombát megtisztítjuk és apró kockákra vágjuk.
A hagymát megpucoljuk, felaprítjuk és kevés olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a gombát és addig pirítjuk, amíg zsírjára sül a gomba.
Közben egy tojást keményre főzünk.
Megszórjuk a petrezselyemzölddel a gombás ragut és alaposan összeforgatjuk. Megsózzuk, megborsozzuk, hozzákeverjük a megpucolt, felkockázott főtt tojást, beleütjük a másik tojást is, hozzáadjuk a zsemlemorzsát és az egészt óvatosan összekeverjük.
A baconszeleteket kettesével kiterítjük. A megmosott és szárazra törölt pulykamell szeleteket enyhén kiklopfoljuk, megsózzuk, megborsozzuk, majd a baconre terítjük. Megtöltjük a gombás töltelékkel, majd a bacon segítségével feltekerjük a szeleteket és hústűvel megtűzzük.
Egy kisebb tepsit kibélelünk alufóliával, majd egy kevés olajjal kikenjünk, elhelyezzük benne a tekercseket és a tetejét is meglocsoljuk kevés olajjal.
A tepsit fóliával lefedve, 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, kb 30 percre. Amikor már puhul a hús, eltávolítjuk a fóliát és pirosra sütjük.
Közben elkészítjük a krumplipürét. Sós vízben puhára főzzük a megpucolt krumplit, leszűrjük és összetörjük. Hozzáadjuk a hús forró szaftját, a tejet és habosra keverjük.
A maradék pirított gombát is hozzákeverjük, így tálaljuk. Birsalmakompóttal kínáljuk.
Tipp:
A pulykamell szeleteket mindig előre befűszerezem felhasználás előtt, mert így ízletesebb. A tekercseket hústűvel tűzöm össze így biztos egyben marad.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »